BIST 10.083
DOLAR 32,25
EURO 34,86
ALTIN 2.431,77
HABER /  GÜNCEL

O bombabacı sonunda yakalandı

6 ayrı bomba eyleminden aranan bombacı terörist, yakalanarak gözaltına alındı

Abone ol

Siirt’te, değişik zamanlarda düzenlenen bombalı saldırılara karıştığı belirlenen bir kişi yakalandı.

Siirt merkezde 2011 yıllından beri değişik zamanlarda düzenlenen 6 ayrı bombalı saldırıdan aranan M.C.E, polis tarafından yakalandı.

EL YAPIMI BOMBALI SALDIRI

Konu ile ilgili Siirt emniyet müdürlüğünce yapılan yazılı açıklamada, M.C.E.’nin işlediği bombalı saldırıları itiraf ettiği belirtilerek, "21 Temmuz 2012 günü Saat 03.45 sıralarında Şehit Polis Kemal Kefeli Polis Lojmanlarına yönelik olarak fitil ateşlemeli, parça ve basınç etkili el yapımı bombalı saldırı eylemi akabinde 155 Polis İmdat hattına gelen bir ihbarın Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüz ekiplerince değerlendirilmesi ile M.C.E ve C.Ç isimli 2 yaşı küçük şüpheli Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda yakalanarak gözaltına alınmıştır.

TAM UYUMLULUK GÖSTERDİ

Gözaltına alınan şüphelilerden M.C.E. isimli şüphelinin parmak izi 16.05.2012 günü Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliğini hedef alınarak gerçekleştirilen fitil ateşlemeli (sigara gecikmeli zaman ayarlı), parça tesirli ve basınç etkili el yapımı bombadan elde edilen izlerle tam uyumluluk gösterdiği anlaşılmıştır. Şüphelilerle bizzat görüşen Cumhuriyet Savcısının yaptığı görüşmelerde M.C.E. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alındığı 21 Temmuz 2012 günü Saat 03.45 sıralarında Şehit Polis Kemal Kefeli Polis Lojmanlarına yönelik olarak geçekleşen bombalı saldırı eylemini, parmak izinin uyduğu 16 Mayıs 2012 günü Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği'ni hedef alınarak gerçekleştirilen el yapımı bombalı eylemi ve 17 Şubat 2012 günü Askerlik Şubesi'ne yönelik kimliği belirsiz şahıs/şahıslar tarafından el yapımı bomba atılması eylemi kendisinin yaptığını beyan etmiştir.

6 EYLEM AYDINLATILDI

Ayrıca Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar neticesinde, 29 Aralık 12.2011 günü Algül Mahallesi Lütfü Kayra Caddesi ile Şeyh Musa Caddesi'nin kesiştiği noktada el yapımı, parça tesirli, boru tipi bomba ile yapılan eylem, 24 Kasım 2011 günü Askerlik Şubesi önünde istinat duvarı üzerinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce boru tipi el yapımı patlayıcının atılması eylemi, 26 Ekim 2011 günü Şehit Polis Kemal Kefeli Polis Lojmanlarına yönelik olarak geçekleşen bombalı saldırı eylemi gibi aydınlatılamayan 6 eylem aydınlatılmıştır.

Gözaltında bulunan M.C.E. ve C.Ç. isimli şüpheliler 23 Temmuz 2012 günü adli makamlara sevk edilmiş C.Ç. isimli şahıs Cumhuriyet Başsavcılığından serbest bırakılmış, M.C.E. isimli şüpheli ise tutuklama talebi ile sevk edildiği Mahkemece “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” ve “ Tehlikeli Maddeleri Bulundurmak veya El Değiştirmek” suçlarından tutuklanarak E Tipi Kapalı Cezaevi'ne teslim edilmiştir" denildi.