BIST 10.020
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.430,55
HABER /  GÜNCEL

O aileler Ankara’da eylem yapacak

Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler, Diyarbakır’da başlattıkları eylemi Ankara’da sürdürmek üzere bu akşam yola çıktı. <br/>19 Mayıs ...

Abone ol

Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler, Diyarbakır’da başlattıkları eylemi Ankara’da sürdürmek üzere bu akşam yola çıktı.
19 Mayıs günü çeşitli tarihlerde çocukları dağa kaçırılan aileler Diyarbakır’da başlattıkları oturma eylemi Ankara’da devam edecek. 30 aile akşam saatlerinde Ankara’ya hareket etti. Diyarbakır otogarından saat 20.00’de Ankara’ya hareket eden ailelerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinin netlik kazanmadığı bildirildi. Ankara’da yapacakları görüşme ve eylemlerinin ardından aileler tekrar Diyarbakır’a dönecek.
Aileler adına açıklama yapan Erhan Eren, annelerin Diyarbakır’daki eylemlerini bir adım daha öteye taşıyıp siyasetin merkezi çözümün merkezi olan Ankara’ya gitme kararı aldıklarını ifade etti. Eren, 16 yaş üstü gençlerin de geri gönderilmesi çağrısında bulunarak, şunları söyledi: “Hükümete ve diğer tüm siyasi partilere seslerimizi duyurmak adına Ankara’ya gitme kararı aldık. Bütün siyasi partileriyle görüşmek istiyoruz. Siyasi bir anlamda çözüme kavuşması için önce bütün gençlerin dağda indirilmesi gerekiyor. Aileler çocuklarının bırakılmasını istiyor. Böylesi bir duygusal talepleri var" Eren, Ankara’daki eylemlerinin ardından Diyarbakır’a tekrar döneceklerini ifade etti.
(İHA)