BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,35
HABER /  GÜNCEL

Hanefi Avcı’ya sevgi seli

Tahliye olan eski emniyet müdürü Hanefi Avcı Gaziantep’e sevgi seliyle karşılandı. Avcı ilk olarak kendisini karşılamaya gelen annesinin eli...

Abone ol

Tahliye olan eski emniyet müdürü Hanefi Avcı Gaziantep’e sevgi seliyle karşılandı. Avcı ilk olarak kendisini karşılamaya gelen annesinin elini öperek sevgi gösterilerinde bulunan kalabalığı selamladı.
Anayasa Mahkemesi’nin hakkındaki ihlal kararı ve ardından Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nce verilen tahliye kararı sonrası Silivri Cezaevi’nden tahliye olan eski emniyet müdürü Hanefi Avcı Gaziantep’e İstanbul’dan havayoluyla Gaziantep’e geldi.
Hanefi Avcı’yı bekleyenler arasında bulunan kardeşi Şahin Avcı, tahliye kararıyla büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirterek, “Sevincimden ne diyeceğimi ben de bilmiyorum. Çok gittik geldik bekleme sürecinde artık tamamen ümidi kesmiştik. Anayasa mahkemesinin böyle karar alması bizi çok mutlu etti. Herkes burada şimdi onu bekliyoruz. Tabii annesi de burada o da geldi” dedi.
Anne Emine Avcı ise 5 yıldır oğlunu göremediğini belirterek, “Hiçbir sucu yok, emniyet müdürüydü oğlum" diye konuştu.
Bu sırada Hanefi Avcı’yı karşılamaya gelen onlarca kişi Türk bayraklarını sallayarak sevgi gösterilerinde bulundu. Avcı ilk olarak Gaziantep Havalimanı’na kendisini karşılamaya gelen 92 yaşındaki annesi Emine Avcı’nın elini öptü. Avcı’nın kardeşleri karşılama sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Burada uzun süre yakınları ile hasret gideren Avcı daha sonra mikrofon uzatan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Avcı, kendisini karşılamaya gelen akrabalarına ve Gaziantepli hemşehrilerine teşekkür ederek, “Beni mahcup ettiler bu kadar büyük bir karşılama beklemiyordum. Bu devlet hizmeti zaman zaman bir şey yaparsınız terfi edersiniz ödül alırsınız madalya verirler. Bazen de gel ceza evinde yat derler. Ama ikisi hizmettir. Bir insandan ülke faydalanmışsa ülkeye faydalı olmuşsam ne ala, faydalı olduğum kanaatindeyim. Biz iyi niyetle hareket ettik. İyi niyetle bir şey yapmaya çalıştık. Bazen olur kaderdir. Bu ülke için telef olan insanlar var, şehit olan vardır. Ama ceza evinde yatmakta vardır. Çok şükür tekrar döndük geldik. Ailemize yakınlarımıza kavuştuk. Bundan dolayı mutluyuz. Mutlaka bir takım sıkıntılar çekeceğiz ama sonucun iyi olacağı kanaatindeyim. İnşallah iyi olacak. Şuan bir planımız yok yeni çıktık bakalım önümüzü görelim. Allah kerimdir” diye konuştu.
Avcı daha sonra havalimanından ayrılmak isterken izdiham yaşandı. Güçlükle ilerleyen Avcı kendisini karşılamaya gelenleri selamladı. Güçlükle kendisini bekleyen araca ulaşan Avcı daha sonra havalimanından ayrıldı.
(İHA)