BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.440,10
HABER /  SEÇİM

Cumhurbaşkanlığı seçimi anket sonuçları! Erdoğan mı İhsanoğlu mu?

Cumhurbaşkanlığı seçiminde adı çatı aday olarak açıklanan Ekmeleddin İhsanoğlu için ilk anket sonucu geldi. Seçmenin tercihi ne? Erdoğan mı İhsanoğlu mu?

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimine 48 gün kaldı.

CHP-MHP ittifakının adayı Ekmeleddin İhsanoğlu olarak açıklandı. HDP'nin adayının Selahattin Demirtaş olacağı düşünülürken AK Parti adayını henüz açıklamadı.

Peki adaylıkları açıklanan isimler sonrası cumhurbaşkanlığı seçimi anket sonuçları ne diyor?

ORC Araştırma Şirketi, Başbakan Erdoğan ve Abdullah Gül'ün isimlerinin yer aldığı iki ayrı oy senaryo ile seçmenin nabzını tuttu.

18-21 Haziran arasında gerçekleştirilen ve 32 ilde toplam 3026 kişi ile yüz yüze yapılan anket çalışmasındaki iki senaryoda da Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP adayı tercihleri yer aldı.

ERDOĞAN YÜZDE 50'Yİ GEÇTİ

Ankette, Ekmeleddin ve HDP adayının yer aldığı seçenekte Başbakan Erdoğan'ın rekor oy topladığı görüldü. Yüzde 50 barajını aşan Başbakan buna göre ilk turda cumhurbaşkanı seçildi.

cumhurbaşkanliği-seçimi-anket-sonuçlari-abdullah-gül-mü-ekmeleddin-ihsanoğlu-mu.jpg

ABDULLAH GÜL KARŞISINDA OYUNU ARTIRDI YETMEDİ

Abdullah Gül, Ekmeleddin ve HDP adayının yer aldığı seçenekte ise Ekmeleddin İhsanoğlu oy oranını yüzde 2 bandında artırdı. Buna rağmen Abdullah Gül yüzde 50 barajını aşmayı başardı.

orck_4323.jpg

HDP'NİN OY ORANI NE?

ORC anketinde dikkat çeken bir ayrıntı da HDP ile ilgili oldu. HDP'nin oyu da daha önceki anketlerde BDP'nin oy oranı olan yüzde 6 seviyesinde kaldı.

CHP'LİLER İHSANOĞLU'NDAN MEMNUN DEĞİL

Öte yandan ORC, CHP ve MHP seçmenlerine çatı aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun belirlenmesinden memnun olup olmadığı soruldu.

CHP seçmeni yüzde 68'le memnun olmadığını belirtirken, MHP seçmeni yüzde 75'le 'memnunuz' dedi.

orc_4353.jpg

ekmeleddin ihsanoğlu'nun dünürü bülent çerçi'den son dakika açıklamaları.jpg