BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Nusaybin geceyi olaylı geçirdi

KCK davasından yargılanan BDP'ilere destek vermek için Nusaybin'de dün gece düzenlenen gösteriden sonra olaylar çıktı.

Abone ol

Polislere molotof kokteyli ve taş atıp havai fişek patlatan göstericiler ile polis arasında çıkan çatışmada arada kalan 12 yaşındaki S.A yaralandı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, Diyarbakır'da devam eden KCK davasını protesto etmek ve davada yargılanan BDP'lilere destek vermek amacıyla yüzleri maskeli bir grup dün gece saat 20.30 sıralarında Çağçağ caddesi ile Şirin bulvarını trafiğe kapatarak eylem düzenledi.

PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atan göstericilere, panzerler eşliğinde çevik kuvvet ekipleri göz yaşartıcı bombalar atarak müdahale etti. Göstericilerin de polis panzerleri ve çevik kuvvet ekiplerine molotof kokteyli, taş ve havai fişekler patlatarak karşılık vermeye çalıştığı olaylarda, 12 yaşındaki S.A yaralandı.

Nusaybin Devlet Hastanesindeki ilk tedavisinin ardından S.A Mardin Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bunun üzerine hastanede bir araya gelen yüzü maskeli grup bu kez Ahmet Kaya köprüsüne doğru yürüyüşe geçti. Şirin Bulvarı ve Çağçağ Caddesi üzerinde tekrar toplanan göstericiler çöp konteynırlarıyla yolu trafiğe kapatarak yasadışı slogan atmaya devam etti.

TAZYİKLİ SU VE GAZ İLE DAĞITILDILAR

Olay yerine gelen polislere havai fişek ve molotof kokteylleriyle saldıran grubu, polisler panzerlerden tazyiklu su sıkıp gaz bombaları atarak dağıttı. Nusaybin Devlet Hastanesinde yapılan ilk muayenesinde S.A'nın düşme sonucu yaralandığı bildirilirken, S.A'nın babası Ömer Akçin ise, oğlunun atılan gaz bombalarından birinin isabet etmesi sonucu yaralandığını iddia etti. S.A'nın Mardin Devlet hastanesindeki tedavisi devam ediyor.