BIST 10.320
DOLAR 32,24
EURO 35,11
ALTIN 2.465,11
HABER /  GÜNCEL

Nuri Şahin yuvaya döndü

Eski takım kaptanı, milli oyuncu Nuri Şahin Borussia Dortmund'a döndü. Köln'den Ayça Tolun'un izlenimleri.

Abone ol

Borussia Dortmund, eski takım kaptanı ve A Milli futbolcu Nuri Şahin'i satın alma opsiyonuyla 1,5 yıllığına kiraladı.

Genç futbolcu için ödenen kira bedeli açıklanmazken, kulüp çevrelerinden sızan bilgilere göre, Dortmund'a dönmeyi şiddetle isteyen Nuri Şahin, en az 2 milyon Euro'dan feragat etmek zorunda kaldı.

Nuri Şahin bir buçuk yıllık bir aradan sonra geçen hafta sonunda Alman futbol liginin ikinci devresi başlamadan önce oynanan geleneksel hazırlık turnuvalarından biri olan Düsseldorf Kış Kupası'nda da hemen göz doldurmayı başardı.

Alman liginin ikinci yarısını hasretle bekleyen 22 bin Dortmund taraftarının çılgın tezahüratı eşliğinde turnuvanın final maçında 45 dakika oynayan ve maçı bitiren penaltı atışlarından birini de gole çeviren Nuri Şahin, kendisine uzatılan mikrofonlara "Maç öncesi bütün gece uyuyamadığını ve nihayet yuvasına döndüğü için mutluluktan içi içine sığmayarak sahaya çıktığını" söyledi.

Nuri Şahin'in Borussia Dortmund'a dönüşü, sadece kulübün taraftarlarını değil, Almanya daki tüm futbolseverleri heyecanlandırmışa benziyor.

Nitekim Alman spor medyası Nuri Şahin'in Borussia Dortmund' a döneceğinin resmen açıklandığı geçen Cuma gününden beri, yorum üzerine yorum yapıyor.

2011 yılında 10 milyon Euro bonservis bedeliyle Real Madrid'e transfer olan ama sakatlığı nedeniyle oynayamayan, bu sezon başında da Liverpool'a kiralanan, ne var ki bu defa da oradaki yedek kulübesinden çıkamayan Nuri Şahin'in, Dortmund da eski günlerine döneceğine sadece Dortmund'un antrenörü değil, Alman futbol otoriteleri de kesin gözüyle bakıyor.

Ancak hem Nuri Şahin'i hem de antrenörünü bekleyen sürpriz bir sorun var.

Nuri Şahin'in üstün yetenekli bir orta saha oyuncusu olduğu konusunda herkes görüş birliği içinde. Ne var ki Dortmund'un orta sahası halihazırda yetenek kaynıyor.

Futbol otoriteleri Nuri Şahin'in dönüşüyle birlikte, Şahin'in olmadığı son bir-buçuk yılda oyunculuk açısından rüştünü ispatlamış en az 3 orta saha oyuncusunun, haksız bir rekabete maruz kalacağına dikkat çekiyor.

'Dağdan gelip bağdakini kovmak'

Nuri Şahin'in sürpriz dönüşü, her biri gelecek vadeden bu genç futbocular açısından "dağdan gelenin bağdakini kovması" anlamına geliyor.

Ancak Dortmund'un antrenörü, Nuri Şahin için 3 oyuncuyu mu yakar yoksa "nasılsa rekabet ortamı" diyerek, gerekirse Nuri Şahin'i de mi yedek kulübesinde bekletir, bu konuda tahminler muhtelif.

Öte yandan Türk Milli futbol takımının gözde oyuncusu Nuri Şahin'in, bu hafta sonu başlayacak Alman Futbol liginin ikinci yarısında, takımının Werder Bremen'e karşı oynayacağı ilk maçtan itibaren takımda yerini alacağına ve konunun bir daha açılmamak üzere kapanacağına inananlar da az değil.

Bu görüşü savunanlar Nuri Şahin'in Dortmund'un önceki yıl yaşadığı şampiyonlukta büyük pay sahibi olduğunu hatırlatıyorlar.

O, daha 16 yaşındayken Avrupa kupalarında forma giymiş Almanya'nın gelmiş geçmiş en genç futbolcusu. Dortmund'da oynadığı 145 maçta 13 golü var.

Dahası Nuri Şahin topu ayağına her daim yakıştırmayı bilen, top ayağına değer değmez derhal kaleye oynayan, sol ayağını raket gibi kullanabilen, isabetli pas yüzdesi çok yüksek bir oyuncu.

Oyunu görme ve bulunduğu yerden idare etme yeteneği ise "benzersiz" olarak nitelendiriliyor.

Nitekim şimdi gözler 18 Ocak'ta başlayacak ligin ikinci yarısında Borussia Dortmund'un Werder Bremen'e karşı oynayacağı ilk maçta.

Borussia Dortmund ligin 1. yarısını Bayern Münih ile Bayer Leverkusen in ardından 3. olarak kapatmıştı.

Dortmund'un Bayern Münih ile arasındaki puan farkı 15.

Alman futbol otoriteleri, Dortmund'un arayı kapatma ve şampiyon olma şansının bulunmadığından ve üstelik bunu Nuri Şahin'in dahi değiştiremeyeceğinden emin.

Ancak aynı futbol otoriteleri, Nuri Şahin'in yuvaya dönüşünün sadece kendi kulübü için değil, Alman futbolu için de "muhteşem bir dönüş" olduğu konusunda hemfikir!