BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.394,85
HABER /  SPOR

Nuri Şahin Antalyaspor'dan ayrıldı Alman deviyle anlaştı

Alman ekibi Borussia Dortmund, teknik direktör Edin Terziç'in yardımcısı olarak Nuri Şahin'i görevlendirdi.

Abone ol

Alman kulübünden yapılan açıklamaya göre, Antalyaspor Futbol Sorumlusu Nuri Şahin ile Almanya 17 Yaş Altı Milli Takımı'nın yardımcı antrenörü Sven Bender, 1 Ocak'tan itibaren Terziç'in yardımcısı olarak görev alacak.

Borussia Dortmund'da Teknik Direktör Edin Terzic’in yardımcı antrenörü Armin Reutershahn’ın kendi isteği ile görevinden ayrıldı.

Reutershahn’ın görevi bırakmasının ardından Dortmund temsilcisi, Antalyaspor’da teknik direktörlük görevini bırakan Nuri Şahin’in Terzic’in yardımcı antrenörü olarak göreve getirildiğini resmi internet sitesinden açıkladı.

Terzic’in ekibinde Nuri Şahin’in yanı sıra Sven Bender'in de görev alacağı ifade edildi. Borussia Dortmund'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Borussia Dortmund 2024 yılı öncesi teknik kadrosunda değişiklik yaptı. Nuri Şahin ve Sven Bender, Teknik Direktör Edin Terzic’in yardımcı antrenörleri olarak görev yapacak" denildi.

Antalyaspor Başkanı Evren'den açıklama

Antalyaspor Başkanvekili Alkan Evren, futbol sorumlusu Nuri Şahin'in Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'un teklifi dolayısıyla görevinden ayrıldığını söyledi.

Evren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Borussia Dortmund'ta bu sezon yardımcı antrenörlük, gelecek sezon teknik direktörlüğe getirilmesi beklenen Nuri Şahin'e yapılan teklifin kendilerini gururlandırdığını belirtti.

Nuri Şahin'i 2021-2022 sezonunda takımın başına getirerek ne kadar doğru bir karar verdiklerinin bugün daha iyi anlaşıldığını ifade eden Evren, "Antalyaspor olarak Nuri Şahin gibi değerli bir hocamızdan ayrıldığımız için üzgünüz. Ancak Borussia Dortmund gibi bir kulüpten teklif almasından dolayı da gururluyuz. Nuri Şahin hocamıza yeni görevinin hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.