BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.437,28
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi'nin çilesi bitmiyor!

Nuri Cıngıllıoğlu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nde eğitime bir türlü başlanılamaması sonunda velilerin de sabrını taşırdı.

Abone ol

İçerenköy Mahallesi’nde bulunan Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi’nde yapılan güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Güçlendirme çalışmaları nedeniyle, öğrenciler eğitimlerine okulların açıldığı 16 Eylül’den beri Habire Yahşi Anadolu Lisesi ve Ataşehir Anadolu Lisesi’nde devam ediyorlardı.
Okulun, yeni eğitim ve öğretim yılında Nuri Cıngıllıoğlu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi olarak Küçükbakkalköy Mahallesi’nde bulunan Nuriye Ak Anaokulu bahçesine yapılan yeni binasında eğitime başlaması planlanırken, eksiklerin tamamlanamaması bütün planları bozdu.
Araya giren uzun bayram tatili nedeniyle yeni binadaki eksikler giderilemedi.
21 Ekim’de yeni okulumuzda olacağız, denilen öğrenciler yeni okullarına geldiklerinde hayal kırıklığına uğradılar. Sınıflar bomboş, her taraf toz toprak içindeydi.

 Öğrenciler evlerine gönderilirken, okula gelen veliler de yetkilerden bilgi almaya çalıştı.

Öğrenciler kadar veliler de yaşanan olaylardan dolayı hem üzgün hem de öfkeliydiler.
Pek çok veli henüz servis sorunlarını yeni okulda eğitme tam anlamıyla ne zaman başlayacakları belli olmadığı için çözüm bulamadıklarını ifade ederken, bazı veliler de çocuklarının derslerinde geri kalmasının endişesi içindeydi.
Okul bahçesinin asfaltlama işleri gün içersinde devam ederken, görevliler de sınıfları temizliyordu.
İçerenköy Mahallesi’ndeki binada bulunan sıralar ve her türlü araç gereç de güçlendirme çalışmalarının başladığı günden itibaren bahçe de brandaların altında bulunuyordu.
Buna rağmen araçlarla taşınan sıraların yağan yağmur nedeniyle çamur olduğu ve ıslandığı gözlendi.
Okul yetkilileri Nuri Cıngıllıoğlu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nde eğitim ve öğretime 22 Ekim Salı günü başlanacağını duyurdu.
Salı sabahı okula gelen öğrencileri bir sürpriz bekliyordu. Sınıflar hala bomboş dururken bütün sıralar okul bahçesindeydi. Sıraları taşımak da öğrencilere düştü. Kız ve erkek öğrenciler sınıflarına yetecek kadar sırayı sınıflarına taşıdılar. Okulun adının yazılı olduğu bir tabelanın bile olmadığı da dikkatlerden kaçmadı.

Cuma sabahı veliler de okulun önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Melda Ertimuçin ve İsmihan Taşdemir adlı veliler yaptıkları açıklamada okullarına üvey evlat muamelesi yapılmamasını isteyerek şöyle konuştular: “Bu okul da devlerin okulu… Bayramdan sonra okulumuz yeni binasında eğitime başlayacaktı. Pazartesi okula geldiğimizde ortada bir şey yoktu. Ne yapacağımızı şaşırdık. Şu anda öğrenciler sınıfta, ama ders yapılmıyor. Tuvaletler yok, su yok, altyapı yok… Öğretmenler odası yok, masalar yok… Kantinimiz de yok. Hiçbir şey yok… Çocuklar hastalıklarla karşı karşıya şu anda… Konuyla ilgili dilekçeler verdik. Ama verilen sözlerin hiçbirisi tutulmadı. Söz verdiler, ama okulumuzun yarım yamalak bırakılacağını söylemediler. Oklumuz tam anlamıyla bitmiş olarak eğitime başlayacak denildi. Eğitime ne zaman geçileceğini söylemiyorlar. İşler bitecek, yavaş yavaş oturacak deniyor. Pazartesi okula gelen öğrenciler sıra taşıdı, salı günü de öğrenciler yoklama alıp gönderildi. Çarşamba günü yarım yamalak başlandı. Hocalarımızın oturduğu bir sandalye bile yok. Sınavlar başladı, çocuklarımız ikinci sınavlarını hala olmadılar. Mağduruz, sesimizi duyuramadık. Çocuklarıyla ilgilenmeyen veliler var…”

Ataşehir Kent Konseyi Sekreteri Turan Dolu ve yönetim kurulu üyeleri de yapılan basın açıklamasına destek vererek görüşlerini şöyle belirttiler: “Eğitim içinden çıkılmayacak hale getiriliyor. Öğrenciler, veliler mağdur ediliyor. Bu durum Ataşehir’deki okullarda yaşandığı gibi diğer okullarda da yaşanıyor. Bu mağduriyet karşısında kent konseyi olarak tavır alıyoruz. Bu sorunları yerinde tespit ederek, mağduriyetin giderilmesi için elimizden geleni yapmaya çalışacağız.”