BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,90
ALTIN 2.441,35
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Necdet Özel Başbakan'a danışman olsun!

CHP Manisa milletvekili Özgür Özel, kendisini istifaya çağıranları marjinal grup olarak niteleyen Necdet Özel'e seslendi.

Abone ol

İnternethaber'e konuşan Özgür Özel, "o dönemim komutanlarından bir tek kendisi dışarıda" dediği Necdet Özel'in "Ben bazı marjinal gruplar istedi diye istifa etmem" sözlerini değerlendirdi:

O DÖNEMDEN BİR TEK KENDİSİ DIŞARIDA

"Biz Cumhuriyet Halk Partisi Cezaevi Komisyonu olarak çok büyük bir sırrı tuttuk. Biz 2011 yılında Hasdal, Hadımköy cezaevlerine gittik, oradaki paşaların hepsiyle konuştuk. Bize, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in oraya gittiğini ve "Balyoz'un bir kelimesine bile inanmıyorum, ben bu görevi sizler için kabul ettim, Balyoz sorununu kendi yöntemlerimle çözeceğim" dediğini anlattılar. Özel bunları Bilgin Balanlı'ya anlatmış. Bilgin Alanlı bize bunu 2011 yılında anlattı, biz bu sırrı tuttuk. Aslında görüşmeyi kapalı görüş olduğu için telefonla yaptık, oradaki görüşmeler kayda alınıyor, istense onlar da bulunur. Zaten Engin Alan'ın açıklamasına dikkat ederseniz Necdet Özel'i kendi kelimeleriyle vuruyor. Gelinen bu noktada sen Yargıtay Başsavcısı'na gittin bir şeyleri çözdün, neyi çözdün, dönemin Deniz, Hava Harp Akademisi konutanları, bunların Kurmay Başkanları, Yardımcıları hepsi içeride, bir tek Kara Harp Akademisi Komutanı olarak sen dışarıdasın. Bir de o gün senin öğrencilerin vardı gittin onları kurtardın. Çünkü onların cezası onanırsa senin durumun sorgulanır."

NECDET ÖZEL İSTİFA ETSİN BAŞBAKANA DANIŞMANLIK YAPSIN

Biz Genel Kurmay Başkanı'na Balyoz davasında yargılananlara söylediği "Ben ilgileneceğim" deyip demediğini sorduk, o insanları böyle bir rahatlatma içine iten sen misin diye sorduk. Girdiyse, bunları kandıran sen misin, sensen gereğini yap, yok birileri seni kandırdıysa yine gereğini yap dedik ve kendisini istifaya davet ettik. Bir de balyoz tutuklularının aileleri kendisini istifaya davet etti. Açıklama yapmış, "Marjinal kişilerin istifa çağrıların uymam" demiş. Şimdi kendisine soruyoruz, Dün nikahta balyoz hükümlüleriyle birlikteydik onlar da soruyor, Marjinal gruplar kim? Eğer silah arkadaşlarına marjinal demiyorsa, Cumhuriyet Halk Partisi'ne mi marjinal diyorsun? Benim gördüğüm bir şey var, kendisine rol model olarak seçtiği Başbakan sıkıştığında hep marjinal gruplar diyor ya Necdet Özel de çok sıkışmış ve Başbakanı kendine yine önder almış biz marjinal diyor. Biz kendisine istifa et diyorduk ama bir yandan da korkuyorduk, diğer Balyoz sanıkları gibi ne olur durumu diye, başka iş de bilmez, ailesini nasıl geçindirecek diye. Şimdi anlaşıldı ki Başbakana danışmanlık, yardımcılık yapabilir, o yüzden zaman kaybetmeden hemen istifa etsin."