BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Nuray Hafiftaş'ın annesi babası ve abisi Güray Hafiftaş kimdir?

Nuray Hafiftaş bugün 53 yaşında tedavi gördüğü hastanede maalesef hayatını kaybetti. Kanser ile savaşan ünlü sanatçı tüm çabalara rağmen vefat etti. Türk sanat müziğin güzel gözlü güleç yüzlü ismi Nuray Hafiftaş'ın annesi, bağlama ustası olan babası Sevdakar Hafiftaş, ve 1966 doğumlu ağabeyi Güray Hafiftaş kimdir? Nuray Hafiftaş'ın ağabeyi Güray Hafiftaş'ın kızı Huriye Kaya ise 'halam annemi bana göstermiyor' diyerek şimşekleri üzerine çekmişti.

Abone ol

Nuray Hafiftaş bugün kaldığı hastanede 53 yaşında yaşam mücadelesine yenildi. Ardından sayısız başarı bırakan güzel yüzlü sanatçının annesi kim, babası sevdakar Hafiftaş kimdir, Nuray Hafiftaş'ın tek kardeşi olan Güray Hafiftaş kimdir soruları ise ölümünün ardından akıllara takıldı. Vefatından kısa bir süre önce sansasyonel bir olayla gündeme gelen Nuray Hafiftaş yeğeni Huriye Kaya'nın sözleri ile zor anlar yaşamıştı.

Bir konserinden Nuray Hafiftaş'ın önüne atlayan ağabeyi Güray Hafiftaş'ın kızı Huriye Kaya, ' Hala ne olur beni annemle görüştür' diyerek tüm şimşekleri üzerine çekmişti. Huriye Kaya'nın iddiaları bununla da bitmemiş; Nuray Hafiftaş'ın para karşılığı kendisini susturduğunu söylemişti. 

hfffghfg hfhfgh fghg

NURAY HAFİFTAŞ'A İDDİALARA NE DEDİ: Konu ile ilgili sorulara cevap vermeyen Nuray Hafitaş'ın sinirlendiği gözlerden kaçmadı. Nuray Hafiftaş'ın abisi Güray Hafiftaş'ın kızı olduğunu iddia eden Huriye Kaya ise, "Ben 1,5 yaşında iken annem Güray Hafiftaş ile evlendi. Şu an İstanbul'da yaşıyorlar. Nuray Hafiftaş ile babam Güray Hafiftaş, annemle görüşmeme izin vermiyor. Nuray Hafiftaş her ay bana sus payı olarak para gönderiyor. Bu paralara ait tüm belgeler bende mevcut. Halam bana, 'Bu konuda konuşma, bizim şerefimizi düşün. Sana para yolluyorum. Annen ile görüşmeyeceksin' diyor. Ben bu parayı istemediğimi defalarca söyledim. Annemi 30 yıldır görmüyorum. İkiz kardeşim Cumhur Kaya ile birlikte yıllardır annemle görüşmek için mücadele ediyoruz. Halamın buraya geleceğini öğrenince, koşarak kulise geldim. Kendisiyle görüşmek istediğimi ilettim. Beni tanımadığını söyleyerek kabul etmedi" şeklinde konuştu. 

GÜRAY HAFİFTAŞ KİMDİR:  1966 yılında İstanbul’da doğan Güray Hafiftaş, bağlamayla küçük yaşlarda tanışır. Babası Sevdakâr Hafiftaş ve ablası Nuray Hafiftaş’tan bağlama çalmayı öğrenir. Ortaokul, lise ve üniversite eğitimini 1978’de girdiği İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitimi Bölümü’nde tamamlar. Konservatuvarda başta Nida Tüfekçi olmak üzere dönemin usta eğitimcilerinden dersler alır.

1981 yılından bu yana albüm kayıt çalışmalarını sürdüren Güray Hafiftaş, yurtiçinde ve yurtdışında birçok konserde sanatçılara bağlamasıyla eşlik etmiştir. Eşlik ettiği albüm sayısının 3000 den fazla olduğu tahmin edilmektedir.

Halen TRT İstanbul Radyosu’nda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu'nda sözleşmeli bağlama sanatçısı olarak çalışmaktadır. Sanatçı evli ve üç çocuk babasıdır.

NURAY HAFİFTAŞ KİMDİR: Türk Halk Müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş bir süredir kanser hastalığı ile mücadele ediyordu. Yeniden hastaneye kaldırılan Nuray Hafiftaş'ın durumu hakkında doktorlar umut verici konuşmuyordu. Tüm tedavilerin ardından malesef acı haber geldi. Nuray Hafiftaş yoğun bakıma alındıktan kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. Peki 53 yaşında hayatını kaybeden Nuray Hafiftaş aslen nereli eşi ve çocukları var mı hiç evlendi mi? Gelin ünlü türkücünün hayatına bir göz atalım;

Nuray Hafiftaş, 8 Ağustos 1964 yılında Ardahan Çıldır'da doğdu. İlkokulu Taksim'de okuyan Nuray Hafiftaş İTÜ Devlet Konservatuarı'nı bitirdikten sonra İstanbul Belediye Konservatuarı İcra Heyetinde 4 yıl kadrolu devlet sanatçısı olarak çalıştı. Aynı yıllarda İstanbul Radyosu'nda da sözleşmeli sanatçı olan Nuray Hafiftaş 4 yıl TRT radyosunda görev yaptı.

NURAY HAFİFTAŞ'IN EŞİ VAR MI: Nuray Hafiftaş sadece bir kere evlendi. Ünlü sanatçı sevgilileri ile de gündeme gelmediği için özel hayatı tam bir sır perdesi arkasında. Nuray Hafiftaş, aranjör Ceyhun Çelik ile evlendi. Bu evliliği 2 ay sürdü. Ceyhun Çelik ile olan evliliğinden çocuğu olmayan Nuray Hafiftaş'ın hiç çocuğu yok. Nuray Hafiftaş'ın Güray Hafiftaş isminde bir erkek kardeşi bulunuyor.

Nuray Hafiftaş'ın eşi çıktı! Dayakçı kocası kimdir işte gizli evliliği

NURAY HAFİFTAŞ'IN HASTALIĞI NE : Nuray Hafitaş'a bağırsak kanseri teşhisi konuldu. Temmuz ayında bağırsaklardan ameliyat oldu ancak kanseri karaciğerine sıçradı. 53 yaşındaki Nuray Hafiftaş geçtiğimiz günlerde taburcu olmuştu. Ancak 14 Şubat sevgililer gününde yeniden hastaneye kaldırılan Nuray Hafiftaş yoğun bakıma alınmıştı. Nuray Hafiftaş'ın durumu ağır. Ünlü sanatçı Müşerref Akay, "doktorları her an kötü haber alabilirsiniz, hazırlıklı olun demiş" diyerek Nuray Hafiftaş için dua istemişti. Ancak Nuray Hafiftaş'ın yoğun bakıma alınmasından kısa bir süre sonra acı haber geldi. Nuray Hafiftaş, 53 yaşında hayatını kaybetti.

NURAY HAFİFTAŞ'IN TÜRKÜLERİ : Şimdiye kadar birçok albüm çıkaran sanatçının 100'ü aşkın söz ve bestesi kendisine ait olan eserleri var. Bunlardan "Ayrılık Nikahı", "Yalan Dünya" ve "İsyan Ediyorum"u Kibariye, "Hasret" ve "Gurbet"i ise İzzet Yıldızhan okudu. Sanatçının son albümünde ise kendisine ait Be Hey Gafil ve "Yavrular isimli iki bestesi bulunuyor.