BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  GÜNCEL

Hitler'in gizli silahı ele geçirildi! Efsaneler ne diyor?

Varlığı hakkında bilgiler ve efsaneler dolaşan ‘Kırmızı cıva’ adlı çok tehlikeli madde Ardahan ve Kars’ta polisin düzenlediği son operasyonla ele geçirildi. "Hitler'in gizli silahı" başta olmak üzere hakkında pek çok efsane bulunan 'kırmızı civa' nedir?

Abone ol

ARDAHAN Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, bir istihbarat çalışması sonucu bazı kişilerin ellerinde bulunan kırmızı cıvayı satmaya çalıştıklarını belirledi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, bu kişileri belirledikten sonra takibe aldı. Ardından Kars ve Ardahan’daki adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Ü.S, Ş.G, B.Y, Y.Ç ve M.Ç. gözaltına alındı. Bu kişilerden 25 gram kırmızı cıva, birer ruhsatsız tabanca ve av tüfeği ele geçirildi.

TIP VE ASKERİ ALANDA DA ADI GEÇİYOR: Bu operasyon, yıllardır sırrını koruyan kırmızı cıvayı yeniden gündeme getirdi. Yıllardır varlığı hakkında bilgiler ve efsaneler dolaşan kırmızı cıvanın tıp ve askeri alanda kullanıldığı da ortaya atılan iddialar arasında yer alıyor. İşte Kırmızı civa ile ilgili iddialar ve efsanelerden bazıları...

HİTLER'İN GİZLİ SİLAHI MI?: Kırmızı Cıva'nın Hitler tarafından icat edilen gizli bir silah olduğu ve televizyon tüpleri ile dikiş makinalarının içine saklandığı öne sürülür. Bir dönem Alman malı Grundig siyah beyaz televizyonlar ve Singer marka dikiş makinaları kırmızı civa avcılarınca talan edilmişti. 

NÜKLEER BOMBA YAPILIYOR MU?: Bu rivayetlerden biri de şöyle: Bu kırmızı cıva nükleer bomba yapımında kullanılıyormuş. Bu sayede bir gramın bilmem kaç binde biri inanılmaz paralara satılıyormuş.

YAŞLANMAYI DURDURUYOR MU?: Bir başka rivayete göre ise kırmızı cıvayı Araplar kanlarına enjekte ediyorlarmış. Kana enjekte edilen bu kırmızı cıva yaşlandırmayı durduruyormuş.

RUSYA FÜZELER İÇİN Mİ ÜRETTİ?: Bir başka iddiaya göre ise Rusya yön ve hedef belirlemesi ve radar sinyali kesicisi olarak kullanmak için üretmiş. Patlayıcı yapımında daha az malzeme ile daha fazla etki vermek için de kullanılmış...