BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,95
HABER /  GÜNCEL

Nur topu gibi bir kardeş şehrimiz oldu

Endülüs Emevi Devleti'ne başkentlik yapan İspanya'nın Cordoba şehri ile Konya kardeş şehir oldu

Abone ol

Selçuklu İmparatorluğu'na başkentlik yapan Konya ile Endülüs Emevi Devleti'ne başkentlik yapan İspanya'nın Cordoba şehri arasında "Kardeş Şehir Protokolü" imzalandı. Konya Büyükşehir Belediyesi ile İspanya'nın tarihi şehri Cordoba (Kurtuba) arasındaki imza törenin hem iki ülke hemde kardeş şehirlerin sosyal ve kültürel hayatına katkı yapacağı ifade edildi.
Cordoba Belediyesi'nde düzenlenen törende Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile Cordoba Belediye Başkanı Andres Ocana Rabadan kardeş şehir protokolüne imza attı.

MEDENİYETLER İTTİFAKINA KATKI

Törende konuşan Cordoba Belediye Başkanı Andres Ocana Rabadan, tarihi ve kültürel özellikler bakımından birbirine benzeyen iki şehrin imzaladığı protokolün önemli olduğunu belirterek, kardeş şehir ilişkisinin Türkiye ile İspanya'nın birlikte yürüttükleri Medeniyetler İttifakı'na da katkı sağlayacağını söyledi. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi gerektiğini kaydeden Rabadan, İspanya olarak bunu desteklediklerini vurguladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise iki tarihi başkentin kardeş şehir olmasının önemine dikkat çekerek, imzalanan protokol ile iki şehir arasında sosyal, kültürel ve ticari işbirliğinin geliştirileceğini ifade etti. Hazreti Mevlana'nın barış, sevgi ve hoşgörü felsefesinin tüm dünyayı etkilediğini ve Medeniyetler İttifakı projesine yol gösterici olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, Cordoba ile Konya'nın yakın ilişkilerinin projeye katkı sağlayacağını söyledi.