BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.414,15
HABER /  GÜNCEL

Yağmur su taşkınlarına yol açtı

İstanbul'da etkili olan kar yağışının ardından gelen yağmur, su baskınlarına neden oldu.

Abone ol

Sabah saatlerinde sağanak halde yağan yağmur özellikle İstanbul'un batısında etkili oldu. Büyükçekmece'de E-5 Karayolu'nda trafiğin akmasına neden olan yağmur, Kumburgaz'da su taşkınlarına yol açtı. Kumburgaz beldesine sağlık hizmeti veren Sağlık Ocağı, lağım suları ile birleşerek rögarlardan taşan ve sele dönüşen suyla doldu.

SAĞLIK ALETLERİ KULLANILAMAZ HALDE

Her yağmur yağdığında sağlık ocağının su altında kaldığını belirten Sabire Polat, "Bu şartlarda sağlık hizmeti veriyoruz. Burada çocuklara ve yetişkinlere aşı yapıyoruz. Bir rahatsızlığı olan vatandaşlar buraya geliyor. Şimdi her şeyin yenilenmesi gerekiyor. Aşılar ve sağlık aletleri kullanılmaz hale geldi." dedi. Karnı ağrıyan çocuğunu sağlık ocağına getiren bir anne, sel suları altında kalan sağlık ocağını görünce geri dönmek zorunda kaldı.

Sağlık ocağı çalışanları, her yağmurdan sonra sağlık ocağını temizleyip yeniden faaliyete sokuyorduk. Ancak bu sefer içerdeki her şey zara görmüş." dedi. Su baskınından sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri sağlık ocağına dolan suları tahliye çalışması başlattı.