BIST 10.160
DOLAR 32,33
EURO 34,66
ALTIN 2.392,03
HABER /  GÜNCEL

Dinç Bilginin planı suya düştü

Dinç Bilgin'in TMSF'ye borçlarını ödeyerek 'medyaya geri dönme' planı, açılan bir dava sebebiyle suya düştü

Abone ol

Bir dönemin medya patronu Dinç Bilgin'in, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) olan borçlarını ödeyerek, 'medyaya geri dönme' planı, açılan bir dava nedeniyle şimdilik suya düştü.

Star gazetesinde yer alan habere göre, Sabah Grubu'nun geçtiğimiz yıl satılması sonrasında nisan ayında 1.1 milyar doların TMSF'nin hesaplarına aktarılmasının ardından, Dinç Bilgin'in borç dosyasının kapatılması konusunda çalışmalara başlandı.

Ancak bu aşamada, Tasfiye Halindeki Emlak Bankası, Sabah Grubu'nun satışından alacağı payı beğenmeyerek, sıra cetveli için dava açtı.

Açılan bu dava nedeniyle, yaklaşık bir yıldır TMSF ile Dinç Bilgin 'borçların ödendiğine' ilişkin protokolü bir türlü imzalayamıyor. Bu nedenle Dinç Bilgin, oğlu Önay Bilgin ile birlikte sık sık, Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın yönetimini ziyaret ediyor.


TMSF ile Emlak Bankası arasında adeta arabulucuk yapmaya çalışan Dinç Bilgin'in, Maliye Bakanlığı başta olmak üzere kamu kurumları ve diğer alacaklılardan gelen haciz nedeniyle zor durumda kaldığını söylediği bildirildi. Bilgin'in, TMSF ve Emlak Bankası kulislerinde, Dinç Bilgin'in hacizlerden kurtulmak için oğlunun evine taşınmak zorunda kaldığını söylediği, bu nedenle bir an önce borçların ödendiğine ilişkin protokolün imzalanmasını istediği konuşuluyor.