BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,64
HABER /  POLİTİKA

Numan Kurtulmuş kimdir, nerelidir?

Numan Kurtulmuş, yeni kabinede geçen dönem olduğu gibi yine başbakan yardımcılığı görevini yürütecek. Numan Kurtulmuş kimdir, nerelidir?

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu 64. hükümetten kabinesini açıkladı. Kabinede yer alan isimlerden biri de Numan Kurtulmuş... Kurtulmuş yine başbakan yardımcılığı görevini yürütecek..

Siyasetle mesafeli bir aileden gelen ancak 28 Şubat sürecinde eşi ve kendisinin yaşadığı sıkıntılar nedeniyle siyasete atılan Numan Kurtulmuş, yeni kabinede geçen dönem olduğu gibi yine başbakan yardımcılığı görevini yürütecek.

KURTULMUŞ ÜNLÜ ŞAİRLERLE TANIŞMA FIRSATI BULDU

Lisans ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde gerçekleştiren Kurtulmuş, babasının kuruculuğunu üstlendiği İlim Yayma Cemiyetinde Necip Fazıl, Sezai Karakoç gibi isimlerle tanışma imkanı buldu.

İŞLETME MEZUNU

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden 1982 yılında mezun olan ve aynı fakültede yüksek lisansını tamamlayan Kurtulmuş, 1990-1993 yıllarında ABD'de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations'nda misafir öğretim üyesi olarak bulundu.

FAKÜLTEDE DERS VERDİ

1992'de iktisat doktoru, 1994 yılında Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı'nda doçentlik, 2004'te ise profesör unvanını alan Kurtulmuş, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde uzun yıllar Sosyal Siyaset ve İnsan Kaynakları Yönetimi konularında dersler verdi.

28 ŞUBAT SONRASI SİYASETLE TANIŞTI

Kendisi gibi öğretim görevlisi olan eşi Sevgi Kurtulmuş, 28 Şubat sürecinde başörtüsü nedeniyle dönemin mağdurları arasında yer aldı. Politikaya atılmak gibi bir planı yokken eşinin yaşadıkları ve milli görüş eksenindeki partinin ayrışma sürecine girmesiyle siyasete atılan Kurtulmuş, ailesinin, yıllarca mesafeli durduğu siyasetle tanıştı.

HAS PARTİ'Yİ KURDU

1 Ekim 2010 tarihinde Saadet Partisi'nden ayrılarak, 1 Kasım 2010 tarihinde Halkın Sesi Partisi'ni (HAS Parti) kuran Kurtulmuş, HAS Partisi'nin AK Parti ile birleşmesiyle 2012'de AK Parti kadrolarında yer aldı.

4 Ekim 2012'de AK Parti'de Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Kurtulmuş, 29 Ağustos 2014'te Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

NUMAN KURTULMUŞ KİMDİR?

Prof. Dr Numan Kurtulmuş 1959'da Ordu'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde uzun yıllar Sosyal Siyaset ve İnsan Kaynakları Yönetimi konularında dersler verdi. AK Parti Ekonomik Konulardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 62. ve 63. TC: Hükümetlerinde Başbakan yardımcısı olarak görev yaptı. Kurtulmuş evli ve 3 çocuk babası.