BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,81
ALTIN 2.429,86
HABER /  SPOR

Nonda UEFA manşetinde

Galatasaray'ın bugün imza attırdığı Nonda için, UEFA geniş yer ayırdı...

Abone ol

Galatasaray'ın bugün imza attırdığı Kongolu Shabani Nonda için UEFA'nın resmi internet sitesi geniş yer ayırdı.

''Nonda, Galatasaray için Roma'dan ayrıldı'' başlığının kullanıldığı haberde, sarı kırmızılıların Nonda'yı transfer ederek UEFA Kupası için forvet hattını güçlendirdiği belirtildi.

30 yaşındaki golcü futbolcunun Ümit Karan ve Hakan Şükür'e destek sağlayacağı kaydedilirken, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın, Necati Ateş ve Hasan Kabze'yi takımdan göndermesinin ardından sarı kırmızılılarda golcü sıkıntısı yaşandığı ifade edildi.

Nonda'nın Galatasaray ile 2 yıllık sözleşme imzaladığını yazan internet sitesi, Kongolu futbolcunun, ''Galatasaray gibi büyük bir kulüpte oynayacak olmaktan gurur duyuyorum. Roma'da yeterli zamanı bulamıyordum ve gerçekten Galatasaray'a gelmeyi çok istiyordum'' ifadelerine yer verdi.

Nonda'nın kariyerine de yer veren sitede, golcü futbolcunun Avrupa kariyerine İsviçre'nin FC Zürih takımıyla başladığı, ardından Stade Rennais FC ve AS Monaco takımlarının formasını giydiği kaydedildi.

Monaco'da 115 maçta 56 gol atan Nonda'nın, 2004 yılında Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde final oynadığı ve daha sonra Roma'ya transfer olduğu belirtildi.