BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,78
ALTIN 2.400,59
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Nihat Zeybekci'den HDP açıklaması devlet her şeyi göze aldı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, HDP'li milletvekillerine yönelik operasyonu İran'da değerlendirdi. Zeybekci, 'Devlet her şeyi göze aldı bundan dönüş acziyettir' dedi.

Abone ol

Ekonomi Bakanı Zeybekçi Tahran'da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Zeybekci HDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Zeybekci, HDP'lilerin durumundan geri dönüşün olmadığını söyledi ve şöyle devam etti:

"Dokunulmazlıklar kalktı ve hukuk sana ‘gel ifade ver’ dedi. Onlar da çıkıp, ‘ben seni tanımıyorum’ dediler. ‘Sen devlet değilsin’ diyene ötekinin devlet olduğunu göstermesi lazım. Ya devlet başa ya kuzgun leşe. Onun için devlet olmanın en önemli hayati gereğini yerine getirdi. İfadesine ihtiyaç duyduğu vatandaşını şekli ne olursa olsun ayağına getirdi, ifadesini aldı ve aldığı ifadeye göre hükme vardı. Buna tutuklama gerekli mi gereksiz mi yorum yapabilirsiniz. Ama devlet bunu yapmak zorundaydı. Devlet hakimiyetini sürdürmek için her şeyi göze almıştır. Artık bundan dönüş yoktur. Bundan dönüş acziyettir, devletsizliktir. Bunun gereği mutlak yapılacak artık. Bunun sonucu nereye gider? Hiçbir yere gitmez."

SEÇİM, ANAYASADAN SONRA

79 milyon var ya inanın geceleri bir araya gelip, ortak karar alıyor. Yeni anayasadan artık geri dönüş olamaz. Seçim de yeni anayasadan sonra olur ki Türkiye bunu ağrıyla sancıyla değil, yeni bir çocuk doğuyor mutluluğuyla yapar.