BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,82
ALTIN 2.416,35
HABER /  GÜNCEL

Nihat Doğan yine çok güldürdü

9. Türkçe olimpiyatlarının Romanyalı yarışmacısı Nihat Doğan taklidiyle birinciliği hedefliyor!

Abone ol
Yurt dışında faaliyet gösteren Türk okullarında eğitim gören değişik ülke öğrencilerinin, Türkçelerini ilerletmek için Türk televizyonlarını izledikleri belirtildi.

9. Türkçe olimpiyatlarına katılmak üzere Türkiye'ye gelen Romanyalı öğrenci de Türk televizyonlarından izlediği Nihat Doğan'ın taklidini yaparak yarışmada dereceye girmeye çalışacağını ifade etti.

Romanya'da faaliyet gösteren Uluslararası Bilgisayar Lisesi 10. sınıf öğrencisi Vlad Christian ise bir televizyon kanalında yayınlanan Survivor yarışması izlediğini ve Nihat Doğan'ın hareketlerinden ve konuşmalarından etkilenerek onun taklidini yapmaya başladığını söyledi. İnternetten Nihat Doğan'ın kliplerini izlediğini belirten Christian, Kızılcahamam'da yaptığı taklitlerle herkesi kendine hayran bıraktı.

İlerde tarihçi olmak istediğini söyleyen Christian Türk okullarının eğitiminin çok kaliteli
olduğunu ve bu okullardan birinde okuduğu için çok mutlu olduğunu dile getirdi.
Farklı kültürlerden insanlarla karşılaşıp birlikte yaşamanın çok güzel bir duygu olduğunu söyleyen Christian "Türkçe ile yeni bir sevgi dünyası kuruyoruz." diye konuştu. Olimpiyatlara özel yetenek kategorisinde katılan Christian'ın birinci olmayı hedeflediğini kaydetti.

video