BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.420,78
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan mektupla bakan istediler

Sivas'ta STK'lar Erdoğan'dan mektupla bakan istediler!

Abone ol
Sivas'taki sivil toplum örgütlerinin, yeni kurulacak 61. hükümette Sivaslı bir bakanın yer alması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdiği bildirildi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (TSO) yapılan yazılı açıklamada, kentteki sivil toplum örgütlerinin, yeni kurulacak 61. hükümette Sivaslı bir bakanın görev alması için TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım başkanlığında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ortak bir mektup gönderdiği belirtildi.

Kentteki sivil toplum örgütleri ve sendikaların da imzasını koyarak destek verdiği mektupta, 7 milyon Sivaslı'nın Başbakan Erdoğan'dan isteğinin, yeni hükümette bir bakanla temsil edilmesi olduğu kaydedildi.

''61. hükümette Sivaslı bir bakan istiyoruz'' başlıklı mektupta şu görüşlere yer verildi:
''Sivas, 28 bin 549 kilometrekare yüz ölçümü ile ülkemizin ikinci büyük ili, 2031 yerleşim birimi ile de birinci ili konumundadır. Yoğun bir şekilde yaşanan işsizlik nedeniyle de ülkemizin en fazla göç veren illerinin başında gelmektedir. Büyük şehirlerde ve dünyanın dört bir yanında 7 milyon Sivaslı'nın yaşadığı bilinmektedir. Sivas, Cumhuriyet'in ilk yıllarında gelişmişlikte ilk 10'un içerisinde yer alırken, bugün 53. sıralarda yer almaktadır. Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023 yılı ülkemiz için çok önemlidir, Cumhuriyet'in temelleri Sivas'ta atıldığı için Sivasımız için de çok büyük önemi vardır. Onun içindir ki, 100. yıl hedefimiz her açıdan gelişmişlikte Türkiye'de ilk 10'un içerisinde yer almaktır. Bu hedefe ulaşmak için Sivaslılar olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Başarılı olmamız için de siyasi olarak eksiğimiz olan bir öncüye yani bir bakana ihtiyacımız vardır. Bu nedenle Sivas'tan veya Sivaslı olup da başka illerden seçilen milletvekillerimizden birini 61. hükümette bakan yapmanızı bekliyoruz. Bugüne kadar partinize her seçimde yüksek derecede destek veren Sivas halkının bunu hak ettiğini düşünüyor, seçimlerde aldığınız başarıyı kutluyor, kuracağınız 61. hükümetin ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz.''