BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Işık 'genel af' sözlerine tepkili

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, genel af sözlerine tepki gösterdi!

Abone ol
MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık Sanayi Bakanı Nihat Ergün'ün devlete karşı işlenen suçların affedilebileceğine yönelik sözlerine tepki göstererek, "Bunlar artık sürpriz değil. Bunları Türk milleti artık görmeli, alışmalı. Biz seçim öncesinde söylemiştik. Açıkça 'Abdullah Öcalan'ı da af ettirmek istiyoruz' desinler, daha doğru ve dürüstçe olur" dedi.

TBMM'de kayıt işlemlerini yaptıran MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık gazetecilerin sorusu üzerine Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün devlete karşı işlenen suçların affedilebileceğine yönelik sözlerini değerlendirdi.

Işık, "Bunlar artık sürpriz değil. Bunları Türk milleti artık görmeli, alışmalı. Biz seçim öncesinde söylemiştik. Açıkça 'Abdullah Öcalan'ı da af ettirmek istiyoruz' desinler, daha doğru ve dürüstçe olur. Çünkü tüm hazırlıklar onun için. Varacağı nokta budur. PKK ve AKP anlaşması seçim öncesi yapılmıştı. '15 Haziran ya savaş ya barış günü' diyen birisi, eğer bugün bir Bakan'ın ağzından affı telaffuz ettiriyorsa, bunu milletimiz görecektir" dedi. Işık, Ahmet Türk'ün "KCK tutukluları serbest bırakılmazsa Meclise gelmeyiz" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine de "Bu millet, bunları öncesinden görmeliydi. MHP olarak biz bunu söyledik. Bu anlaşmaların Türkiye'yi yarın nereye götürmek istediğine iyi bakın, dolayısıyla bunlar sürpriz değil" şeklinde konuştu.

MHP olarak kırmızı çizgilerini ortaya koyduklarını söyleyen Işık, Anayasa'nın ilk dört maddesine dokunulmaması kaydıyla Anayasa değişikliğinin konuşulabileceğini söyledi. Işık, "Türk milletini Türk milleti yapan, Türkiye Cumhuriyeti devletini bölünmez bütünlüğünü ve Cumhuriyet'in temel niteliklerini garanti altına alan ilk üç madde yerinde kalmak kaydıyla her şey konuşulabilir. 'Türklük' kavramı kalmak zorunda. Bu ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti devleti, ülkenin adı da Türkiye, Türklük kavramından yarası olanların buraya gelmemesi lazım" diye konuştu.