BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Hırvatlar üç savaş suçlusunu tutukladı

Hırvatistan'da üç savaş suçlusunun tutuklandığı açıklandı!

Abone ol
Hırvatistan İçişleri Bakanlığı, bu sabah düzenlenen operasyonlarda, 1991 ve 1992 yıllarında Orta Hırvatistan'da bulunan Sisak kentinde sivillere karşı savaş suçu işlediği düşünülen üç kişinin tutuklandığını açıkladı.

Açıklamada, zanlılardan ikisinin 1991 ve 1992 yıllarında Sisak kentinde savaş suçları işlendiği sırada üst düzey polis görevlisi olduğu ve ''emir zincirinden kaynaklanan komuta sorumluluğu'' taşıdığı gerekçesiyle tutuklandığı kaydedildi.

Üçüncü zanlının ise Sisak polisinin yedek birimi mensubu olduğu ve bireysel suçlardan sorumlu tutulduğu ifade edilen açıklamada, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından zanlıların Osyek kentindeki İl Mahkemesine sevk edileceği bildirildi.

Edinen bilgiye göre tutuklanan kişiler, Sisak kentindeki özel harekat biriminin eski komutanı Vladimir Milankoviç, Sisak-Moslavaça bölgesinin eski polis amiri Curo Brodaraç ve polis yedek birimi üyesi Drago Boşnyakoviç.

Eski Yugoslavya'nın kanlı savaşlarla parçalandığı yıllarda Hırvatistan'ın doğusundaki Vukovar ve Orta Hırvatistan'daki Sisak kentinde eski Yugoslavya Halk Ordusu, Hırvatistanlı Sırplar ve Hırvatistan Ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.
Tarihi Dubrovnik kentinin de bombardıman altında kaldığı bu savaşta çok sayıda sivil hayatını kaybetmişti.