BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,84
ALTIN 2.440,44
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Niğde'de karne sevinci kana bulandı

Karnelerini aldıktan sonra karşıdan karşıya geçmeye çalışırken, yine aynı okulda öğrenci olan ve ehliyetsiz gencin kullandığı otomobil çarptı.

Abone ol

Niğde'de fen lisesi öğrencisi 3 kız arkadaşa, karnelerini aldıktan sonra karşıdan karşıya geçmeye çalışırken yine aynı okulda öğrenci olan ve ehliyetsiz gencin kullandığı otomobil çarptı. Kazada öğrencilerden 1'i hayatını kaybederken, 2'si yaralandı.

Kaza, Niğde Bor Yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Niğde Fen Lisesi 11 A sınıfında öğrenci olan Kübra Nur Özkan (17), Gökçe Güler (17) ve Reyhan Nur İşeri (17) okulda karnelerini aldıktan sonra anayola uzak olan okullarından servis aracına bindi. Üç kız arkadaş, anayol kenarında bulunan bir petrol istasyonu önünde servis aracından indi. Yoldan karşıdan karşıya geçmeye çalışan kız arkadaşlara, Niğde istikametine seyir halinde olan aynı okulda 11 B sınıfı öğrencisi ehliyetsiz K.A. (17) idaresindeki 51 EU 139 plakalı otomobil çarptı. Kazada Reyhan Nur İşeri olay yerinde hayatını kaybederken, Kübra Nur Özkan ve Gökçe Güler yaralandı. Yaralı öğrenciler ambulansla Niğde Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, çarpan öğrenci jandarma tarafından gözaltına alındı.

Kız öğrencilere çarpan K.A'nın sabah ailesinden habersiz annesine ait otomobili alarak okula gittiği öğrenildi. Niğde Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Op. Dr. Ünal Katman, yaralı öğrencilerin ameliyata alındığını belirterek, "Sağlık durumları iyi. Birisinde dalak yırtılması, diğerinde vücudunun değişik yerlerinde kırıklar olduğu tespit edildi. Tedavileri sürüyor" dedi.

AİLESİNE TAKDİR BELGESİNİ GÖTÜREMEDİ

Niğde'de okul arkadaşının kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden genç kız, yaralı arkadaşları ile sürücünün sınıfını takdir belgesiyle geçtiği öğrenildi.

Niğde Bor Yolu üzerinde meydana gelen kazada, Niğde Fen Lisesi 11 A sınıfı öğrencileri Kübra Nur Özkan (17), Gökçe Güler (17) ve Reyhan Nur İşeri (17) okuldan karnelerini ve takdir belgelerini aldıktan sonra servis aracı ile birlikte evlerine geri dönerken bir petrol istasyonu önünde servis aracından inmişlerdi.

Genç kızlar karşıdan karşıya geçmek isterken yine aynı okulda 11 B sınıfı öğrencisi olan ehliyetsiz sürücü K.A.'nın (17) kullandığı 51 EU 139 plakalı otomobil üç arkadaşa çarpmıştı.

Kazada yaralanan diğer öğrenciler ise kazanın görgü tanıkları olan Niğde Belediyesi işçileri tarafından Niğde Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı karne töreninde kaza haberini alan Niğde Vali Yardımcısı Polat Kara ve Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar hastaneye gelirken, Niğde Valisi Alim Barut da öğrencilerin durumu hakkında bilgi almak için hastaneye geldi.

Kazanın görgü tanıkları olan belediye çalışanları kazanın oluş şeklini anlatırken, öğrencilerin durumları hakkında bilgi alana kadar hastanenin önünde bekleyişini sürdürdü. Bu sırada çocuklarının kaza yaptığı haberini alan aileler hastaneye gelerek sinir krizi geçirdi.

Otomobilden iner inmez çocuğunun kaza geçirdiğini öğrenen ve bayılan bir kadın sedyeye konularak hastaneye alındı. Hastane bahçesinde toplanan öğrenciler ve aileleri, gözyaşları dökerek birbirlerine sarıldılar.

Okul arkadaşlarından birinin ölümüne diğer ikisinin ise ağır yaralanmasına neden olan K.A.'nın da takdir belgesi aldığı öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor