BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,73
ALTIN 2.409,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Muradiye'de iş yerlerini lağım bastı

Van'ın Muradiye ilçesinde, tıkanan logar yüzünden bir iş yerini lağım suları basınca mobilya, tuhafiye ve giyim malzemeleri büyük zarar gördü

Abone ol

İlçe merkezinde faaliyette olan Öz Dostlar Alışveriş Merkezi bodrum katını tıkanan logarlar nedeniyle lağım sularının basması iş yeri sahipleri isyan ettirdi.

Gece saat 22.30 sıralarında tıkanan logar açılarak sıkıntı giderilirken, iş merkezi işçilerin kovalarla suları boşaltması sabahı buldu ve mobilyaların da büyük bir kısmı zarar gördü.

Yaklaşık bir yıldır aynı rezaleti defalarca yaşadıklarını belirten iş yeri sahiplerinden Reşat Avcı; "Belediye yetkililerine 'Gelin bu rezalete bir çare bulun' dememizi rağmen her defasında bu lağım baskınından dolayı zararı bir tarafa bırakın, perişan bir hale geliyoruz. Ama maalesef şimdiye kadar bir çözüm bulmaya çalışmadılar. Kendilerini arıyoruz, aracımız ve imkanımız yok diyorlar. Günden güne erteliyorlar. Bizler ise her zaman bu rezaleti çekiyor ve perişan bir hale gelip binlerce lira zarar görüyoruz. Belediyeye de bir kuruş borcumuz da yoktur" diyerek tepkisini dile getirdi.

Mobilyaların sahibi Sıracettin Avcı ise defalarca belediye başkanı ve encümenleri ile görüşmesine rağmen şimdiye kadar sorunla kimsenin ilgilenmediğini anlattı. Avcı "Sekizinci kezdir iş yerlerimizi lağım basıyor, zarar gören mobilyaları tekrar üretim yerine götürerek yeniliyorum. Bunu belediye yetkililerin hepsinin de haberi vardır. Ancak şimdiye kadar bir çözüm için gelip çalışan olmadı. Bu rezaleti sekiz kezdir yaşıyoruz. Ve bu lağım sularını her defasında kovalarla çekiyoruz" dedi.


Belediye Başkanı İzzet Çelik ise, bina yapıldığı zaman kanalizasyon hattının hatalı bağlandığını söyledi. Başkan Çelik ilçede üç kuruluşta aynı hata mevcut olduğunu, bunlardan biri olan hastanenin sorununun giderildiğini anlatarak "Ancak Öz Dostlar Alışveriş Merkezi ile Merkez Kur-an kursu aynı sıkıntıyı çekiyorlar. Yılların birikmiş ve esnaflara zarar veren hataları bize kalmış. Ancak bunların da bu sıkıntılarının giderilebilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. En kısa zamanda bu iki kuruluşun da bu sorunları giderilecektir" dedi.