BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.420,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van'da su kanalı bitmeden yıkıldı

DSİ 17. Bölge Müdürlüğü, Erciş İşletme ve Bakım Başmühendisliği sorumluluk sahasında bulunan tarımsal amaçlı ana su kanalı yıkıldı

Abone ol

Kanalın yıkılması nedeniyle 7 bin çiftçinin mağdur olduğunu belirten mahalle muhtarları kanalın yıkıldığı alanda incelemelerde bulundular.

Koçköprü Barajı sulama arterlerinden Erciş şehir merkezine tarımsal amaçlı su taşıyan ana kanal Derimevi köyü içinde 200 metrelik bir bölümü su basıncına dayanamayarak yan yattı. DSİ 17. Bölge Müdürlüğü, DSİ Erciş İşletme ve Bakım Başmühendisliği sorumluluk sahasında bulunan Erciş ve Koçköprü Sulaması Y-4, Y-3 ile S-1 kanalların da beslendiği ana kanalın yıkılması 7 bin çiftçinin yanı sıra mahalle muhtarlarının da tepkisini çekti.

Vanyolu Mahallesi Muhtarı Burhan Akbay, yaptığı açıklamada, ana kanaldan getirilen tarımsal amaçlı sudan 12 mahalle, 5 köy ile 7 bin çiftçinin faydalandığı belirterek sulama kanalının yıkılmasının kendilerinin mağdur ettiğini belirterek, "Bizler vatandaşlarımızın taleplerine tercüman oluyoruz. Daha yapımı devam eden sulama kanalının yıkılması haliyle bizleri ve çiftçilerimizi endişeye sevk etmiştir. Kanalın bir an önce onarılmasını yetkililerden talep ediyoruz. Çiftçilerimizin bir çoğu sebzesini ve meyveni sulamaktadır. En kritik zamanında kanalın yıkılması bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır" dedi.