BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.472,06
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karne hediyesi müze gezisi

Güzelyalı İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 90 öğrenci başarı dolu karne sevincinin ardından soluğu Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde aldı.

Abone ol

Öğretmenleriyle birlikte bir yılı geride bırakmanın keyfini çıkaran minikler, binlerce oyuncağın yer aldığı müzede unutamayacakları bir gün geçirdiler ve renkli dakikalar yaşadılar.

Öğrenciler müzeyi gezdikten sonra, müze yetkililerinin kek ve meyve suyu ikramıyla yorgunluk giderdiler. Müze gezisinin ardından minik öğrenciler eski geleneklerimiz arasında yer alan rengarenk macunları da severek yediler.

Sokak Sanatları Atölyesi oyuncuları da her çocuk ile tek tek ilgilendi.Yüzleri çeşitli şekillerde boyanan çocuklar müzenin bahçesinde yer alan ve sokak oyunlarını anlatan heykeller ile birlikte günün anısına fotoğraf çekildiler.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Egeli ve İzmirli çocukların çok şanslı olduklarını belirterek, İzmir'de gezebilecekleri ve hoşça zaman geçirebilecekleri oyun ve oyuncak müzesinin varlığının onların yaşamına çok şey kattığını söyledi.

Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'nin dünyadaki 150 müze arasında ilk 20 arasında yer aldığını hatırlatan Başkan Tartan; “Butik müzeciliği yaşama geçirmekle ne kadar doğru ve isabetli bir karar aldığımızın önemli göstergesi.

Artık kente gelen yerli ve yabancı turistler, yaşları ne olursa olsun müzeye uğramadan geçmiyorlar. Birbirinden güzel ve değerli oyuncaklar çocuklarımızın beğenisine sunuldu. Müzemizde dünyanın en eski Barbie bebeklerinden biri ile 1860 yılına ait oyuncaklar da bulunuyor.

Ayrıca müzemizin yanındaki binada temmuz ayında bir atölye açıyoruz. Bu atölyede çocuklar müzede bulunan oyuncakların aynısını üretecek el becerilerini küçük yaşta geliştirecekler” dedi.