BIST 10.026
DOLAR 32,37
EURO 34,84
ALTIN 2.401,52
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Velilere karne uyarısı

15 milyon öğrenci bugün karne alıyor. Uzmanlar ise bu önemli günde velileri bir kez daha uyarıyor

Abone ol

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Başkanı Tuncay Ergene, velilere, "Karneyi aldıktan sonra önce gördüğünüz ’olumlu’ yönler ve iyi notlar üzerinde durunuz ve bunlara ilişkin memnuniyetinizi belirtin" uyarısında bulundu. Ergene, yaptığı yazılı açıklamada, karnelerin anne-baba ve öğretmenlerce "doğru okunması" gerektiğini ifade etti.

Tuncay Ergene, karnenin öğrencinin bulunduğu eğitim ortamında ondan beklenen bilgi ve beceri alanındaki yeterlilikleri ne derece gösterdiğine ilişkin bir değerlendirme olduğunu vurguladı.

Karnelerin sadece çocuklar için önemli olmadığını, öğretmen, okul ve aile için de bir yol gösterici olduğunu belirten Ergene, velilere şu uyarılarda bulundu: "Karneyi gördükten sonra önce gördüğünüz ’olumlu’ yönler ve iyi notlar üzerinde durunuz ve bunlara ilişkin memnuniyetinizi belirtin. Karnedeki düşük notlara ilişkin ifadelerinizi özenle seçin. Çocuğunuzun karnesine ilişkin kendi duygularını paylaşmasına fırsat verin. Daha az başarılı olduğu derslere ilişkin ona nasıl yardımcı olabileceğinizi sorun. Çocuğunuza karnesi nasıl olursa olsun, onu sevdiğinizi ve değer verdiğinizi gerçekçi bir şekilde gösterin."