BIST 10.046
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.423,60
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aytaç Durak'ı sevindiren destek

Görevden alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a, Adana'da görev yapan mahalle ve köy muhtarlarından büyük destek geldi.

Abone ol

Muhtarlar, bir bildiri yayınlayarak Durak'ın en kısa zamanda görevine iadesini istediler.

Seyhan Oteli'nde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın daveti üzerine bir araya gelen muhtarlar, Başkan Durak'a destek konuşmaları yaptı. "En büyük başkan bizim Başkan" ve "Adana seninle gurur duyuyor" şeklindeki sloganlar arasında bir konuşma yapan Durak, kendisinin 2.5 aydır görevden uzak kaldığını, bu süre içinde sayısını bilemediği müfettişlerin 100'ün üzerinde dosya hazırladığını ancak hiç birinde yolsuzluk, zimmet gibi suçlamalar bulamadığını belirterek, "Bula bula üç dosyadan bana dava açılmış.

İkisi hakaret davası diğeri de seçim yasağına muhalefet etmek. Seçimlerden sonra 17.5 aydır müfettişlerin çalışmaları sonucu iftiracılar duvara çarptılar. AK Partililere sesleniyorum. Benimle uğraşınca AK Parti büyüdü mü? Tersine oldu. Aytaç Durak mı küçüldü? O da tersine oldu. Ama ne oldu? Birbirlerine düştüler"
dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlık vekili seçiminde göreve gelmesinden dolayı Zihni Aldırmaz'ı kutladığını ifade eden Durak, "Ben Adana dışına çıkınca kime vekalet veriyordum? Zihni Aldırmaz'a. Şimdi ne oldu ? Sayın Aldırmaz benim vekilim seçildi. 2.5 ayda ne değişti? Tekrar başa dönülmedi mi?" diye sordu.

Durak'ın ve muhtarların konuşmalarından sonra, muhtarlar tarafından kaleme alınan bildiri Mahfesığmaz Mahalle Muhtarı Mehmet Yıleri tarafından okundu.

Bildiride İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ı en kısa zamanda göreve iadesini istediler. Bildiri salonu dolduran muhtarlar tarafından alkışlarla desteklendi.