BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Nidanın başı açık fotoğrafı

İran'daki direnişin simgesi haline gelen ve Tahran sokaklarında öldürülden Nida'yı fotomuhabiri olan nişanlısı anlattı

Abone ol

27 yaşındaki Nida, İran'ın simgesi oldu. ''Ölümünden sonra İran'ın sesi susturuldu'' dendi ama Yeşil devrim, onun ölümüyle sesini dünyaya duyurdu. Nida'nın öldürülüşünü nişanlısı olduğunu söyleyen fotomuhabiri Caspian Makan anlattı....

Nida, Tahran sokaklarındaki protestolarda şiddetin tırmandığı cumartesi günü göğsünden vurulmuştu... Genç kadının son dakikalarını yaşadığı bu görüntüler tüm dünyada yankılandı. Nida'nın rejimin fedaileri gönüllü Besic milislerinin bir mensubu tarafından öldürüldüğü iddia edildi. Adı ve ölüm şekli Nida'yı İran'daki muhalif hareketin simgesi yaptı.

''GÖSTERİLERE KATILMA DEDİM, DİNLEMEDİ''

Genç kadının nişanlısı olduğunu söyleyen Caspian Makan, Nida'yı ve onu ölüme götüren süreci şöyle anlattı:

"Nida'yı ölümünden birkaç gün önce gördüm. Gözaltına alınır ya da vurulur diye gösterilere katılmamasını istedim. 'Senin yaralanman ya da ölmen hiçbir şeyi düzeltmez' dedim. 'Ama kurşun kalbimi delip geçse bile orada olmamız önemli' dedi. Maalesef ölümü de aynen öyle oldu. Kurşun kalbine ve ciğerlerine geldi. 5-6 dakika sonra da öldü."

TRAFİK SIKIŞINCA ARABADAN İNMİŞTİ

Nişanlısına göre Nida, vurulmadan önce babası ile değil müzik öğretmeniyle arabadaydı. Trafik sıkışınca arabadan indi işte o anda olan oldu.

KADINLAR MEZARLIĞINA GÖMÜLDÜ

Görgü tanıklarının ifadesine göre, sivil kıyafetli Besic milisleri tarafından kasten hedef alındı. Genç kadının cenazesi, ailesine gösterişsiz bir cenaze töreni yapılması koşuluyla verildi.
37 yaşındaki fotomuhabiri Caspian Makan ve 27 yaşındaki müzik öğrencisi Nida, İzmir'de bir tatil sırasında tanışmış. Makan, "Nida'yı gerçek bir İranlı yapan onun barışçıl doğasıydı" diyor.

NİDA'NIN BAŞI AÇIK FOTOĞRAFLARI DA YAYINLANDI... DİĞER SAYFADA...

[PAGE] [PAGE] [PAGE]