BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

MHPli vekil vurup kaçtı mı?

MHP Mersin milletvekili Kadir Ural, kendisinin de aracıyla karıştığı kaza ile ilgili tüm gerçekleri İNTERNETHABER’e anlattı.

Abone ol

 

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA- MHP Mersin milletvekili Kadir Ural, 17 Haziran Çarşamba günü sabaha karşı kendisinin de aracıyla karıştığı zincirleme kaza ile ilgili tüm gerçekleri İNTERNETHABER’e anlattı.
Habertürk Gazetesi’nin, “Çarptı Kaçtı” başlığıyla verdiği haberin doğru olmadığını belirten Kadir Ural tanık ifadeleri ve Jandarma tutanakları ile kendisini savundu. Olay yerinde durduğunu, jandarmayı aradığını ve olay yerinde 4 saat kaldığını tüm ilgili güvenlik birimleri ile bire bir görüştüğünü ve savcıya olayın tüm ayrıntılarını anlattığını ifade eden Ural, “Olay çarpıtıldı. Benim kaza yapıp olay yerinde kaçtığıma ilişkin iddialar tümüyle yalan” dedi.

İŞTE AYRINTILAR
İşte Ural’ın anlattıkları ile 17 Haziran 02.30 civarında yaşanan kazanın ayrıntıları:

“Belediye başkanlarımız ile Mersin merkez’de bir araya gelip, parti toplantısı yaptık. Gece 02.00 gibi Silifke’deki evime gitmek üzere yola çıktım. Limonla kavşağında sol şeritte birden bire karanlıkta, önümde ne olduğunu bilmediğim daha sonra olay yerine döndüğümde rahmetlinin elbise ve iş malzemeleri olduğunu öğrendiğim bir ‘şeyin’ olduğunu gördüm. Ona çarpmamak için hamle yaptığımda hemen 5-6 metre ileride bir şeyin daha olduğunu gördüm. 50 metre kadar ileride hemen aracı durdurdum. Araçtan inerek yanımdaki danışmanım ile birlikte olay yerine yürüdük. Geldiğimizde yerde bir ceset olduğunu gördük. Kırmızı tişörtlü sarışın bir bayan ve beyaz gömlekli bir erkek, yerde yatan kişi ile ilgileniyorlardı. Ne olduğunu anlamak için hemen etraftakilerle konuştuk. Trafiği kestik. Sonra olay yerindeki üç genç bize olanları anlattı.

ALKOLLÜ GENÇ KAZA YAPMIŞ
Jandarma ve Savcılık ifadelerine de aynen yansıyan ifadelere göre; 170 promil alkollü olduğu sonradan yapılan inceleme ile tespit edilen asansör tamircisi 32 yaşındaki Delikkaya köyünden Hasan Boz, motorsikleti ile yolda giden bisikletli üç gence çarpmış. Motorsikletten kafasının üstüne düşüp, jandarma raporuna göre 48 metre sürüklenmiş.

TİCARİ ARAÇ ÇARPIP KAÇMIŞ
Daha sonra arkadan gelen ve görgü tanıklarının ifadelerine göre beyaz Doblo ya da Caddy olarak bilinen ticari araç, yerde yatan Boz’un üzerinden geçmiş ve 15 metre kadar sürüklemiş. Ancak durmadan olay yerinden kaçmış. Üç bisikletli gencin verdiği ifadede, bu beyaz ticari araç net olarak tarif ediliyor ve kesinlikle bir kamyon ya da otomobil olmadığı net bir biçimde ifade ediliyor.

JANDARMAYA ANLATTIM
Biz o aracı görmedik. Ancak olay yerine gelen Jandarma, gençlerin ifadeleri üzerine ileri karakollarına ticari aracın yakalanması için anons yaptı. Bu arada biz yolu trafiğe kapatıp, hemen Limonlu belediye başkanımızı aradık. Jandarmaya haber vermesini ve sağlık ekibi çağırmasını istedik. 02.46’da ben Limonlu Belediye Başkanımız Mehmet Topkara’yı aradım. 02.49’da da başkanımız Jandarmayı aradı. Bu telefon kayıtlarından belli.

ARACIMI OLAY YERİNDE BIRAKTIM
Olay yerine gelen jandarmaya tüm olayı anlattım. Dahası benim aracımdan düşen tampon parçasını da jandarmaya ben götürüp verdim. Olay Belediye Başkanımızın evinin önünde gerçekleşmişti. Sabah 06.30’a kadar olay yerindeydik. Sonra aracı belediye başkanının evinin önündeki boş alana park ettim. Zaten olay yeri de aynı yer. Başka bir araçla Silifke’deki evime gittim. Birkaç saat dinlendikten sonra da Savcılığa gittim. Ne kaçma, ne aracı saklama ne olayı gizleme gibi bir davranış gösterdim. Evet bir kaza var ama bunun sorumlusu ben olmadığım gibi; olayı güvenlik birimlerine bildirilmesini sağlayan, olay yerinde her konuda yardımcı olan da benim”

SAVCIYA ANLATTIM
Savcılıkta ifade vermek isteğinde bulunduğunu da anlatan Kadir Ural, savcının milletvekilli dokunulmazlığı nedeniyle ifade alamayacağını söylediğini de aktardı. Ancak Ural, resmi ifade almayan savcıya olayın tüm ayrıntılarını anlattığını da belirterek, “Benim herhangi bir kabahatim olmayan bu olayla ilgili suçlanmamın ardında seçim bölgesindeki rakiplerimin olayı çarpıtmaları var” iddiasında da bulundu.

DOKUNULMAZLIĞIM KALDIRILSIN
Bu elim kazayı çarpıtarak kendisine siyasi linç uygulanmak istendiğini de kaydeden Ural, “Hayatını yitiren hemşerim, köylüm Hasan Boz’a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Benim olayda bir kabahatim, ahlaki ve insani olmayan bir davranışım yoktur. Gerekirse dokunulmazlığımın kaldırılması ve bu konuda bir an önce yargılanmayı isteyeceğim. Olay zaten yargıdadır. Adalet haklılığımı ortaya çıkartacaktır” diye konuştu.