BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83
HABER /  GÜNCEL

Müslüman genç İngilterede dehşet saçtı

Kendi yaptığı patlayıcılarla kuşanıp mezun olduğu okula giden müslüman gencin planları son anda engellendi...

Abone ol

İNTERNETHABER/Dış Haberler

Okul yıllarında Andrew olarak bilinen daha sonra radikal İslam örgütleriyle tanışıp İsa İbrahim adını alan 20 yaşındaki genç kendi yaptığı patlayıcıları üzerine bağlayıp önceden okuduğu okula gidip etrafa dehşet saçtı.

Tutuklanıp mahkemeye çıkarılan zanlı suçunu kabul etti. Mahkeme heyetine şu itiraflarda bulundu.

Okul yıllarında kokain,eroin gibi güçlü uyuşturucular kullandığını,ayrıca eylemlerde kullanmak için patlayıcı maddeler satın aldığını,internette araştırma yapıp bu patlayıcı maddelerin nasıl yapıldığını öğrendiğini ve bunları evde kendisinin yaptığını dedi. Amerika da ve İngiltere de Müslümanlara saldırıldığı için bu tür eylemler yaptığını söyleyip kendini haklı göstermeye çalıştı.


Hiç arkadaşı ve sosyal bir çevresi olmayan zanlı,aşırı sağcılarla ilişki kurup hayatına aksiyon katmak istediğini bu tür İslami örgütlerin kendisini intihar eylemleri yapma konusunda motive ettiğini mahkemeye anlattı.

Danışman olan babası ve idareci olan annesinin boşanmalarından kendini sorumlu tutan zanlı daha öncede bir başka okuldan uyuşturucu kullandığı için atılmış. Kendisini South Park’taki çizgi film kahramanı Cartman’a benzetmek için saçlarını kesmiş ve onları çenesine yapıştırmış.

Bu eylemleri yaptığı için pişmanlık duymadığını soğuk kanlı bir şekilde anlattı.Kendisini suçlu hissetmediğini ve gayet huzurlu olduğunu söyledi.