BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.433,72
HABER /  SAĞLIK

Kurana göre diyet kitapları

Diyet konusunda her gün bir yenisi çıkan kitaplara, Kuran'a göre diyet kitapları da eklendi.

Abone ol

Günümüzün modası sağlıklı beslenme ve diyet konusunda her gün bir yenisi çıkan kitaplara, Kuran'a göre diyet kitapları da eklendi. Yeni Aktüel'in haberine göre bu kitaplarda bal, zeytin, hurma, üzüm, incir, nar veya süt gibi besinler, Kuran'da yer verildiği için daha derinlemesine araştırılıyor ve daha çok tüketilmeleri salık veriliyor.

Bu alanda peş peşe yayımlanan "Kuran'da Adı Geçen Besinler" ve "Kuran-ı Kerim'de Besinler ve Şifa" adlı iki yeni kitap da büyük ilgi göreceğe benziyor. Yeni Aktüel son sayısında bu kitaplarda yer alan ilginç diyetlereyer verdi. Bu konuda, Diyanet İşleri eski Başkanı Prof.Dr. Süleyman Ateş, dergiye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"O yıllarda, Kuran-ı Kerim'in indiği çevrelerde bu besinler biliniyordu sadece. Bu yüzden Kuran'da genelde Arap halkının tanıdığı besinler zikrediliyor. Mesela bundan 600 yıl önce Arabistan'da domates veya patlıcan bilinmiyordu. Yoksa bu besinlerin özellikle yararlı olduğu için zikredildiği yorumu, kitabı yazan kişilere aittir. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in hadisleri de bir besine işaret ettiyse bu bilgi ona vahiy ile gelmemiştir, o zamanki bilgisine dayanarak bunu söylemiştir."