BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.402,58
HABER /  GÜNCEL

Neville: "M.United 100 milyon daha harcamalı'

BBC'ye konuşan takımın eski defans oyuncularından Phil Neville, Manchester United'ın İngiltere Premier Ligi'nde şampiyonluğa oynaması için transfere 100 milyon sterlin daha harcaması gerekebileceğini söyledi.

Abone ol

Manchester United'ın eski defans oyuncularindan Phil Neville, takımın İngiltere Premier Ligi'nde şampiyonluğa oynaması için 100 milyon sterlin (yaklaşık 127 milyon euro) daha harcaması gerekebileceğini söyledi.

Phil Neville BBC'ye yaptığı açıklamada, "United'ın 150 milyon sterlin (yaklaşık 190 milyon euro) harcadığını biliyorum. Bence Unitedlıların şampiyonluğu düşünebilmesi için iki transfer döneminde de benzer bir meblağ harcanması gerek. Belki 100 milyon sterlin harcanması lazım" dedi.

Neville, United'ın Cumartesi günü deplasmanda Premier Lig'in yeni takım Leicester City'e 5-3 yenilmesinin de kendisini şaşırtmadığını söyledi.

"Takımda hala kilit bazın pozisyonların doldurulması gerekiyor" diyen Neville, bunların başında defansın ortasının geldiğini, defansif bir orta saha oyuncusu ile bir diğer orta saha oyuncusuna da ihtiyaç olduğunu belirtti.

Manchester United'ın bu sezonki beş lig maçında da, 22 yaşındaki Tyler Blackett defansın ortasında görev yapmıştı.

Ancak Blackett özellikle Leicester City maçında oyundan atılmıştı.

5 maçta 5 puan

İngiltere Premier Ligi'nde geçtiğimiz sezonu yedinci sırada tamamlayan Manchester United, yeni menajeri Hollandalı Louis Van Gaal bu sezona da iyi başlayamadı.

Manchester United ilk 5 maçta sadece 5 puan alabildi ve 20 takımlı ligde 12. sırada ve Carling Kupası'nda henüz ilk turda kendisinden iki alt ligde oynayan Milton Keynes Dons'a .

United bu sezon Real Madrid'den Angel di Maria'yı, Athletic Bilbao'dan Ander Herrera'yı, Southampton'dan Luke Shaw'u, Sporting Lisbon'dan Marcos Rojo'yu, Ajax'tan Daley Blind'i transfer etmiş; Monaco'dan Radamel Falcao'yu da bir sezonluğuna kiralamıştı.

Bu oyunculardan Angel di Maria kulüp tarihinin en pahalı bonservis ücreti (59,7 milyon sterlin-yaklaşık 76 milyon euro) ödenerek .