BIST 9.079
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,51
HABER /  GÜNCEL

Obeziteye karşı 'daha az televizyon' önerisi

İngiltere'de Ulusal Sağlık ve Klinik Mükemmeliyet Enstitüsü (NICE) giderek artan obezite sorunuyla mücadele kapsamında bir dizi öneri açıkladı. Önerilerin başında daha az televizyon seyredilmesi geliyor.

Abone ol

İngiltere'de Ulusal Sağlık ve Klinik Mükemmeliyet Enstitüsü (NICE) giderek artan obezite sorunuyla mücadele kapsamında bir dizi öneri açıkladı.

Önerilerin başında daha az televizyon seyredilmesi geliyor.

Kurum hem yetişkinlerin hem de çocukların haftanın belli günlerinde televizyonu tamamen hayatlarından çıkararak hareketsizliğe bir çözüm geliştirebileceğini ifade ediyor.

"Televizyon izlemeden günler geçirilemiyorsa en azından izleme süresini 2 saatle sınırlamak obezite ile mücadelede faydalı" diyen kurumun diğer önerileri arasında şekerli meşrubatları ve dışarıdan söylenen yemekleri azaltmak da var.

Son 10 yılda İngiltere'deki obezite oranının iki kat artması sonucu herekete geçen kurum, 2006'dan bu yana ilk kez bu kadar kapsamlı bir obeziteyle mücadele planı açıklıyor.

NICE Kamu Sağlığı Departmanı yöneticisi Mike Kelly, "Sağlıklı beslenme ve daha aktif gündelik yaşam sadece aşırı kilolular için değil herkes için gerekli" diyor.

Kurum obeziteye karşı mücadelede ilerleyen teknolojinin kullanılmasından da yana.

Kişileri sağlıklı yaşam prensibiyle geliştirilen cep telefonu uygulamalarını kullanmaya çağıran NICE, "Uygulamalarla kilonuzu ve günlük egzersiz ihtiyacınızı takip edebilirsiniz" diyor.

NICE raporundaki sağlıklı yaşam reçetesinin başlıca önerileri şöyle sıralanmış:

  • İşe veya okula yürümek ya da bisikletle gitmek.
  • Televizyonu belli günlerde hiç izlememek ya da en fazla 2 saat izlemek.
  • Yüksek kalorili yemeklerden kaçınmak.
  • Akdeniz mutfağını benimsemek.