BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,85
ALTIN 2.436,10
HABER /  DÜNYA

Netanyahu: Ruhani koyun postuna bürünmüş bir kurt

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BM kürsüsünden İran’a yüklendi. Netanyahu, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin “koyun postuna bürünmüş ...

Abone ol

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BM kürsüsünden İran’a yüklendi. Netanyahu, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin “koyun postuna bürünmüş bir kurt” olduğunu ve İran’ın sözlerinden çok eylemlerine odaklanılması gerektiğini söyledi.
Netanyahu, BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada İran’ın tartışmalı nükleer programına ilişkin duyduğu endişelere geniş yer verdi. İsrailli lider, İran’ın nükleer silahlar elde etmek için çabalarına devam ettiğini ve ülkesinin Tahran’ın nükleer amaçlarına karşı kendisini tek başına savunmaya hazır olduğunu belirtti.
İsrail Başbakanı Netanyahu, İran’ın nükleer silahlar geliştirmesini barışçıl bir şekilde durdurmanın tek yolunun sıkı yaptırımlar ve inandırıcı bir askeri tehdidin birleştirilmesi olduğunu dile getirerek, uluslararası toplumun İran üzerindeki baskıları hafifletmemesi yönünde çağrıda bulundu.
İran’ın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad için, “Kurt postu içinde bir kurttu” diyen İsrail Başbakanı Netanyahu, ülkenin yeni lideri Hasan Ruhani’yi ise “koyun postuna bürünmüş bir kurt” olarak niteledi. Netanyahu, Ruhani’nin sözlerine inanmak istediğini ancak asıl önemli olanın İran’ın eylemleri olduğunun altını çizdi.
İran’ın, Batı ile görüşmelerini sürdürürken nükleer çalışmalarında gelişme kaydetmeye devam ettiği sürece daha sert yaptırımlarla karşılaşması gerektiğini vurgulayan Netanyahu, ülkenin, nükleer programının askeri yönünü terk etmesi gerektiğini söyledi.