BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.439,83
HABER /  DÜNYA

Polise stat yolu göründü

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’da yapılacak olan yeni değişikliklere i...

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’da yapılacak olan yeni değişikliklere ilişkin, "Koruma görevlisinin İçişleri Bakanlığı tarafından şartları belirlenecek. O şartlar doğrultusunda, muhtemelen resmi polis ve sivil polis arasında ana kademede görev yapacaklar" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Meclis’te düzenlenen 24. Dönem 4. Yasama Yılı Resepsiyonu’nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Sporda Şiddet Yasası’na ilişkin bir soru üzerine Kılıç, koruma görevlilerini birebir kolluk kuvveti olarak değerlendirmemek gerektiğini belirterek, "Koruma görevlisinin İçişleri Bakanlığı tarafından şartları belirlenecek. O şartlar doğrultusunda, muhtemelen resmi polis ve sivil polis arasında ana kademede görev yapacaklar. Stadyumlar ve spor salonlarında da görev yapacaklar" dedi. Bu şekilde polisin fazla mesai yapmasının da önüne geçileceğini anlatan Kılıç, özel güvenlikten polise geçilmesini arzu etmediklerini ifade etti. Galatasaray ve Beşiktaş maçında yaşananların artık kimseye söylenecek söz bırakmadığını belirten Kılıç, Türkiye’de spor alanlarında şiddete yönelik organize işlerin olması durumunda polis operasyonlarının da devam edeceğini dile getirdi.