BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,55
ALTIN 2.380,93
HABER /  GÜNCEL

Neslihan Yargıcı'dan Fatma Şahin'e sitem!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin kadınların el emeği için tasarımcılarla buluştu

Abone ol

HATİCE KÜBRA
TWİT-ÜL HAVADİS

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin geçen gün Türkiye'nin ünlü tasarımcı ve modacılarıyla biraraya geldi. Kadınların el emeklerinin nasıl daha iyi değerlendirilecebileceği üzerine yapılan toplantıya Atıl Kutoğlu, Günseli Kato, Siren Ertan, Rabia Yalçın, Sema Güral gibi ünlü isimler de katıldı.

Toplantıya davet edilmeyen modacı Neslihan Yargıcı ise bakanlığın Twitter hesabına sitemde bulundu. Neslihan Yargıcı'nın oook yazık! Bir Türk kızı olarak meslegime emek verdim.Demek ki ben baska1 ulkede yasiyorum" sitemine Barbaros Şansal'dan da destek geldi. 
 
Kadınların el emeklerini tasarım ve pazarlamayla verimli bir şekilde buluşturmanın yollarının konuşulduğu toplantı da genel olarak önce kadınların bilinçlendirilmesi ardından iyi bir organizasyonla ürünlerinin değerlendirilmesi sonuçları ön plana çıktı. 

BUNLAR GELENEKLE ALAKASI OLMAYAN KİŞİLER!
 
Toplantı sonrası Günseli Kato ve Atıl Kutoğlu görüşlerini İnternethaber'e anlattı.  
 
Şimdiki modacıların gelenekten anlamadığını söyleyen Günseli Kato, güzel sanatlar hocalarını da eleştirdi
 
"Bakanlığın böyle bir adım atmış olması harika bir şey. Ama nasıl yol alınacak bunun iyi tespit edilmesi lazım. Bu kadar kalabalık insanla bu iş olmaz. Fikir alınır ama 3 kişi 4 kişiyle olur. Çünkü bu entellektüel seviye gelenekle alakası olmayan kişiler. Var mı gelenekle ilgisi olan kişi diye sorarsanız o da yok. Türkiye daha çok yeni. Geleneksel sanatlar bölümlerinin başındaki hocalar da rezil. İçini, özünü, duygusunu, ruhunu bilmiyor. Sadece kopya yaptırıyor, bu şekilde olmaz. "

BUNLARIN DERDİ KENDİLERİNİ GÖSTERMEK! 
 
Neslihan Yargıcı ve Barbaros Şansal'ın twitlerine de değinen Kato: "Barbaros, Dolmabahçe'de sergi açtım diye, Başbakanlığın yanında küfür edip blokladı beni. Neslihan Hanım da davet edilebilirdi, bütün modacılar çağırabilirdi. Ama bunların derdi kendilerini göstermek." dedi.  

BU ADIM ÇOK BAŞARILI! 
 
Atıl Kutoğlu ise toplantıdan gayet memnun kalmıştı. Yorumlarını şu şekilde dile getirdi: 
 
"Bence Bakanlığın toplantısı çok olumluydu, çok güzel geçti, güzel bir adım atıldı. Bakanlığın öncülüğünde Anadolu kadınının geleneksel el işlerinin böyle bir platforma taşınması, bizlerle buluşması çok başarılı. Bunu en iyi nasıl değerlendirebiliriz diye konuştuk."

302977_10201154956622672_727792574_n.jpg

 İŞTE NESLİHAN YARGICI'NIN SİTEM DOLU TWİTİ!
 

  1. AileBakanlığı ‏@ailebakanligi8 Mayıs

    Bakanımız @FatmaSahin_ASPB 40 modacı ve tasarımcıyla kadın el emeğinin değerlendirilmesi konulu toplantıda konuşuyor. pic.twitter.com/labYVuBn55

     Neslihan Yargıcı tarafından retweetlendi
     Fotoğrafı görüntüle
  2. Neslihan Yargıcı ‏@NeslihanYargici8 Mayıs

    @ailebakanligi @FatmaSahin_ASPB Sayin Bakanim, katilan 40 modacinin kimler oldugunu ogrenebilir miyim?

  1. Barbaros Şansal ‏@barbarossansal8 Mayıs

    @ailebakanligi @FatmaSahin_ASPB ha ha @NeslihanYargici onlar gece yatıp sabah kalkıp modacı olanlar

     
Neslihan Yargıcı ‏@NeslihanYargici8 Mayıs

@barbarossansal @ailebakanligi @FatmaSahin_ASPB Coook yazik! Bir Turk kizi olarak meslegime emek verdim.Demek ki ben baska1 ulkede yasiyorum