BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,56
ALTIN 2.376,25
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'a göre esas kimlik müslümanlık

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi

Abone ol

Arınç, terör bir sonuçsa ona yol açacak sebeplerin de olabileceğine dikkati çekerek, Diyarbakır cezaevinde çok acı olayların yaşandığını, bunu Şerafettin Elçi'den de Ahmet Türk'ten de başkalarından da dinlediğini anlattı.

Başbakan Yardımcısı Arınç şöyle konuştu:

"ESAS KİMLİK MÜSLÜMANLIK'TIR"

İnsanların izzetlerini, haysiyetlerini kırmadan, işkence etmeden muamele edebilmenin önemli olduğunu aktaran Arınç, şunları kaydetti:

"Yoksa siz onları yok edemezseniz, onların kinini, tavırlarını daha kötü hale getirirsiniz. O zaman kim suçludur derseniz önce o işkenceyi yapanlar suçludur. Ben bir gerçeği ifade ediyorum. Elçi, 'Ben Kürt'üm' dediği için cezaevinde yattı. Kürtçe konuşmak yasak ise ben Kürt'üm diyemiyorsa insanlar, kendini tarif edemiyorsa bunu Arap kökenli insanlarımız için de söyleyebilirim, bu bir tepki meydana getirir. Bir insan rahatlıkla şunu söyleyebilmelidir. Benim annem, babam budur, memleketim budur, ben Kürt'üm, Arap'ım, şuyum, buyum. Allah bizi birbirimizle tanışmak, birbirimizle dost olmak için yaratmış. Karşı karşıya getirip rakip olsun, birbirini öldürsün diye değil. Siirt, Mardin, Diyarbakır, Van, Hakkari, Şemdinli'nin de esas kimliği Müslümanlıktır. Üzerini ne kadar örtmeye çalışırsanız çalışın Siirt'i de Diyarbakır'ı da ayakta tutan bizim din adamlarımız, maneviyat önderlerimiz, camilerimiz, medreselerimiz ve o güzel insanların çevresindeki binlerce Türkiye'yi aydınlatan insanlardır."