BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.396,94
HABER /  POLİTİKA

Nereye giderlerse giderler

''367 567 aramam. Çoğunluğu görünce oturumu açarım'' diyen Arınç, CHP'nin tehdidini takmadı. Şunları söyledi;

Abone ol

TBMM Başkanı Bülent Arınç, CHP'nin yarın yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk tur oylamasında Genel Kurul'da 367 milletvekili bulunmadığı takdirde yargıya gidecek olmasını değerlendirdi ve ''O mahkemeye mi? Bu mahkemeye mi? Nereye giderlerse giderler'' dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Arınç, yarınki oylamayı 1982 Anayasası'nın gösterdiği usuller çerçevesinde yöneteceğini söyledi.
"Benim açımdan her şey çok berrak ve çok açıktır" diyen Arınç, sonucu ne olursa olsun içtüzüğün kendilerine verilen görevi yerine getireceğini kaydetti.

Bülent Arınç, "367 arar mısınız?" sorusu üzerine "Benim arayacağım şey; Meclis'i yöneten bir başkan veya başkanvekili olarak 57'nci maddeye bakmaktır. Birleşimi açarım, tereddüt edersem yoklama yaparım. Ne yapalım ki İçtüzük bunu emrediyor. Bundan başka türlü bir şey yapmam mümkün değil. İçeride 367, 567 aramam. İçeride yeterli çoğunluğu gördüğüm zaman açarım. Yeterli çoğunluğun ne olduğu da Anayasa'da 2 kere 2 4 eder gibi yazılmış. Ona bağlıyım ben. Bu konuda bir tereddüt yok" diye konuştu.

Arınç, "Anayasa Mahkemesi'nden olumsuz bir karar çıkarsa ne olur?" sorularına da, "Bunların karşılıkları Anayasa ve içtüzükte vardır. Eğer turlara gidilir ve dördüncü turda da cumhurbaşkanı seçilemezse, seçime gidilir yani bunun sonucu bellidir" karşılığını verdi.

Bülent Arınç, "Olmamış olaylar konusunda bizim cevap yetiştirme mecburiyetimiz yok. Türkiye bir üçüncü dünya ülkesi, "muz cumhuriyeti" değil ki. Herkes herşeyi yapabilir yeter ki hukuk ve demokrasi içinde kalsınlar" diye konuştu. //