BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Nepalde Kralı asın sesleri

Nepal’in en büyük muhalefet partisinin yandaşları sokaklara döküldü ve kral aleyhine slogan attı.

Abone ol

Nepal’in en büyük muhalefet partisinin lideri, Kral Gyanendra’nın diyalog ve genel seçim çağrısını reddetti. Bu gelişmenin ardından binlerce Nepalli, ‘Kral Gyanendra’yı asın’ sloganları attı.

Nepal’de Kral Gyanendra’ya karşı demokrasi yanlısı gösteriler düzenleyen 7 muhalefet partisinin en büyüğü Nepal Komünist Partisi’nin lideri Girija Prasad Koirala dün kralın diyalog ve genel seçim çağrısını reddettiğini açıklamıştı. Bu gelişmeyle birlikte Katmandu’da binlerce gösterici sokağa çıktı.

5 kilometre yürüyen göstericiler ıslık çaldı ve Şubat 2005’te mutlak iktidarı ele geçiren Kral Gyanendra’ya hitaben, “Sarayı terk edin, ülkeyi biz yöneteceğiz” ve “Bize haklarımızı geri verin” şeklinde sloganlar attı. Gösteriyi izleyen polis herhangi bir müdahalede bulunmadı ve kimse gözaltına alınmadı.

Kral Gyanendra’ya karşı on binlerce Nepalli haftalardır gösteriler yapıyor. Bu gösterilerde 4 kişi hayatını kaybetti. Nepal Kralı Gyanendra, dün sessizliğini bozarak muhalefet partileriyle diyalog ve genel seçim çağrısında bulunmuştu.