BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,75
ALTIN 2.433,26
HABER /  GÜNCEL

Nefretin ancak bu kadarı olur

Toprak anlaşmazlığına nedeniyle 2.5 ay önce 4 kişiyi öldüren firari zanlı, cinayetlerine bir yenisini daha ekledi.

Abone ol

Eskişehir'in Muttalıp beldesinde 2,5 ay önce aynı aileden 4 kişiyi pompalı tüfekle öldürüp firar eden zanlı, olaydan yaralı kurtulan kişiyi de sabaha karşı öldürüp kaçtı.

Yakalanmamak için sürekli kılık değiştiren zanlının ölüm listesinde öldürdüğü bir kişinin çocukları bulunuyor.

25 Ağustos'ta, Koyunlar Mahallesi'nde arazi anlaşmazlığı nedeniyle aralarında husumet bulunan Yusuf Toprak (64), eşi Fatma Toprak (60), oğlu Selahattin Toprak (39) ile yeğeni Zeynep Toprak'ı (48) evlerinde pompalı tüfekle öldürdüğü, Sadık Toprak'ı (35) yaraladığı iddiasıyla aranan zanlı İhsan D. (54), olaydan 2,5 ay sonra yine cinayet işledi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakrültesi Hastanesinde 20 gün tedavi gördükten sonra taburcu olan ve Koyunlar Mahallesi'ndeki evlerinde kendisi gibi bekar ikiz kardeşi Mehmet Toprak ile kalan Sadık Toprak, bu sabah İhsan D. tarafından öldürüldü.

7 EL ATEŞ ETTİ

Saat 04.00 sularında pencere camını kırarak eve giren zanlı İhsan D'nin, pompalı tüfekle 7 el ateş ederek Sadık Toprak'ı öldürüp kaçtığı, bu sırada evde bulunan Mehmet Toprak'ın da uyuduğu öğrenildi.

Sadık Toprak'ın cenazesi otopsi için ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi morguna gönderildi. Güvenlik güçleri, zanlıyı yakalamak için bölgede ve kentin giriş ve çıkışlarında arama çalışması başlattı.

SIRAYLA NÖBET TUTUYORLARMIŞ

 
 Beşinci cinayet bu evde işlendi

Aynı aileden 5. kişiyi öldüren ve 2,5 aydır firarda olan zanlının, bu cinayetinden önce zaman zaman kadın kıyafeti giyinip bölgede araştırma yaptığı öne sürüldü.

Mehmet ve Sadık Toprak'ın aranan zanlı İhsan D'nin kendilerini de öldürebileceğini düşünerek geç saatlere kadar evlerinin bahçesinde sırayla nöbet tuttukları öğrenildi.

ÖLÜM LİSTESİNDE BAŞKALARI DA VAR!

Zanlı İhsan D'nin, tanıdıklarına, Toprak ailesinden hayatta kalan Mehmet ile 25 Ağustos'ta öldürdüğü Zeynep Toprak'ın çocuklarını da öldüreceğini söylediği ileri sürüldü.

FOTOMONTAJLI FOTOĞRAFLARI ASILMIŞTI

Evlerine gittiği Yusuf Toprak, eşi Fatma Toprak ve oğlu Selahattin Toprak ile yeğeni Zeynep Toprak'ı pompalı tüfekle öldüren, diğer oğlu Sadık Toprak'ı yaralayıp kaçan İhsan D, 25 Ağustos'tan beri aranıyor.

BİNBİR SURAT

İhsan D'nin kılık değiştirme ihtimalini göz önünde bulunduran jandarma, zanlının vesikalık fotoğrafına bıyıklı, gözlüklü, şapkalı, sakallı ve peruklu gibi çeşitli şekillerde fotomontaj yapmış, gar, otogar, havaalanı ve kentin çeşitli yerlerine asılmıştı.

CEP TELEFONU VE BİLGİSAYAR KATİL ETTİ

[PAGE]

Bursa'da barışmak için gittiği eşini 25 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanık, "Cep telefonu ve bilgisayar kullandığı için tartıştık. Bıçakla bana saldırdı. O beni öldürecekti, ben onu öldürdüm" dedi.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten eşini öldürmek" suçundan müebbet hapsi istenen S.A. (46), ilk kez hakim karşısına çıktı. Kendisinden ayrılmak isteyen eşi Makbule A.'yı (30) 25 yerinden bıçaklayarak öldürmekle suçlanan sanık, çok pişman olduğunu söyledi.

Olay tarihinden 2 ay önce aralarında geçimsizlik yaşanmaya başladığını ifade eden S.A., "Eşim evi terk ederek kendine ayrı bir ev tuttu. Ben kendisiyle yeniden barışmak istiyordum. Ancak o bunu kabul etmiyordu. 2 yaşındaki çocuğumuz için görüşüyorduk. Bir akşam evine gittim. Perdenin arasından içeride bilgisayarda biriyle yazıştığını gördüm. Çok sinirlendim. Eve girmedim. Bana cep telefonu ve bilgisayarı olmadığını söylüyordu. Bir gece sonra tekrar evine gittiğimde, yine bilgisayarda biriyle yazışıyordu.
Kapıyı çaldım. İçeri girmemi istemedi. Ben de, 'Hani sende bilgisayar ve cep telefonu yoktu?' diye sordum. Bunun üzerine bana, 'Sana hesap vermek zorunda değilim' diyerek küfürler etmeye başladı" dedi.
Daha sonra tartışmanın büyüdüğünü anlatan S.A., ifadesini şöyle sürdürdü:

KENDİME GELDİĞİMDE ÖLDÜ

"Ona vuracağımı zannederek mutfaktan bıçak alarak üzerime saldırdı. Elimden ve sırtımdan beni yaraladı. Boğuşma sırasında bıçağı elime geçirdim. Sonra kendimi kaybetmişim. Kendime geldiğimde öldüğünü anladım. Çok pişman oldum. Ölmek için evde bulunan sinek ilacını içerek yanına yattım. Bayılıp kalmışım. Üç gün sonra kendime geldim ve evden ayrıldım. Daha sonra da yakalandım."

Öldürülen 2 çocuk annesi Makbule A.'nın müşteki olarak davaya katılan babası S.G. ise sanıktan sonuna kadar şikayetçi olduğunu söyleyerek, "Kızım bizi arayıp eşiyle sürekli kavga ettiğini ve çok huzursuz olduğunu söylüyordu. Eşi onu birkaç kez gece vakti çocuğuyla birlikte evden atmış. Ve sürekli, 'Beni öldürecek' diyordu. Kızım başına gelenleri bizi arayıp anlatıyordu" diye konuştu.

TEK MESELELERİ ALKOLDÜR

Şahit olarak duruşmaya katılan Makbule A.'nın 11 yıllık arkadaşı C.D. ise çiftin sürekli kavga ettiğini söyleyerek, "Makbule ile birçok restoranda birlikte çalıştık. Dilek takma adını kullanırdı, başka ilişkileri de oldu. Hepsini bilirim. Ancak S.A. ile olan evliliği çok kavgalı geçiyordu. Bana anlatırdı. S.A.'nın eve alkollü gelip huzursuzluk çıkardığını biliyorum. Tek meseleleri alkoldür. Makbule eşine çok iyi davranıyordu" dedi.
Dava, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

AŞKINA KARŞILIK VERMEYİNCE GÖZLERİ ÖNÜNDE İNTİHAR ETTİ

[PAGE]

Bursa'da bir genç, kendisinden 9 yaş büyük olan ve aşkına karşılık vermeyen iş arkadaşının gözleri önünde hayatına son verdi.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Osmangazi ilçesi Altınova Mahallesi 1. Yayla Sokak'ta meydana geldi. Şaban Çimen (22), bu sabaha karşı 03.15 sıralarında, aynı iş yerinde çalışan ve kendisinden 9 yaş büyük olan S.A.'yı (31) dışarı çağırdı.

Ailevi problemleri olduğu iddia edilen Şaban Çimen, sevgisine karşılık vermeyen S.A.'ya, "Dışarıya çık. Hem sana hem de kendime sıkacağım" dedi. İş yerinin önüne silahla gelen Şaban Çimen'in çağrısını reddeden S.A., pencereden baktı. Bu sırada Şaban Çimen, S.A.'nın gözleri önünde kafasına silahla ateş ederek hayatına son verdi.

Ailevi problemleri olduğu öğrenilen Şaban Çimen'in daha önce S.A.'ya evlenme teklifinde bulunduğu öğrenildi. Bir süre önce boşandığı öğrenilen Şaban Çimen'in cesedi, otopsi yapılmak üzere Adli tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Öte yandan, Şaban Çimen'in babası Dursun Çimen'in maddi sıkıntıları olduğu öğrenildi. Hakkında cezai işlem uygulanan Dursun Çimen'in borçlarını ödeyememesi durumunda bugün cezaevine gireceği belirtildi.

ÇAMAŞIR İPİ NASIL HAYAT KURTARDI?

[PAGE]

Ankara'nın Çankaya ilçesinde alkollü olduğu iddia edilen kadın, 4. kattan atlayarak intihar etmek istedi. Yaralı kadının çamaşır ipleri sayesinde düşerken hızının azalarak hayatta kaldığı iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Çankaya Hacıyolu Sokak 24 numaralı binada ikamet eden Fatma K. (45), gece aldığı alkolün etkisiyle oturduğu binanın 4. katından aşağıya atladı.

Sesi duyarak balkonlarına çıkan bina sakinleri, komşularının bahçede yerde hareketsiz yattığını görünce polise haber verdi. Polis olay yerine gelirken, yaralı kadın sağlık ekipleri tarafından ilk tedavisi yapıldıktan sonra ambulansla Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Sinir krizi geçiren Fatma K.'nın yakınlarını ise komşuları sakinleştirmeye çalıştı.

Çevredeki vatandaşların ifadelerine başvuran polis, kadın düşerken balkonlardaki çamaşır iplerinin de koptuğunu belirledi. Fatma K.'nın çamaşır ipleri sayesinde düşerken hızının azalarak hayatta kaldığı iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Fatma K.'nın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

BIÇAKLANIP SOKAĞA ATILDI

[PAGE]

Konya'da taksici olan kocasıyla birlikte eve giderken çıkan tartışmada eşi tarafından bıçaklanan kadın, araçtan sokağa atıldı. Baygın bir halde kaldırımda yatan yaralı kadın, vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olay, saat 23.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Sarı Yakup Mahallesi Sarı Yakup Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, kardeşinin yanına misafirliğe giden H.İ. (39), kendisini almaya gelen taksici kocası C.İ. (39) ile eve gitmek için yola çıktı.

Otomobile binen H.İ, eşiyle araç içinde tartışmaya başladı. Tartışmanın kısa sürede büyümesi üzerine sinirlerine hakim olamayan taksici koca, eşini kalçasından bıçakla yaraladı. Kendisini bıçaklayan eşine öfkelenen kadın da iddiaya göre çantasından çıkardığı maket bıçağıyla kocasına saldırmak istedi.

Bunun üzerine taksici koca, eşini taksiden atarak olay yerinden uzaklaştı. Yaralı halde bir kaldırımda beklemeye başlayan H.İ'yi kanlar içinde yarı baygın halde gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine ambulans ve polis sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde ambulansta yapılan yaralı kadın, polislere olay hakkında bilgi verdikten sonra Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, duvar dibinde kadına ait olduğu ileri sürülen maket bıçağını buldu. Olaydan sonra taksici C.İ'nin polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

MİNİBÜS ŞOFÖRÜNE KIZAN GENÇ KIZ NE YAPTI?

[PAGE]


Konya'da işçi servisiyle havuç toplamaya giderken cep telefonunu evde unuttuğunu fark eden genç kız, telefonunu almak için geri dönmeye ikna edemediği şoföre kızınca seyir halindeki minibüsten atladı. Yere düşüp yuvarlanarak ağır yaralanan genç kız hastaneye kaldırıldı.

Olay, saat 06.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Saraçoğlu Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kendisini evden alan işçi servisiyle diğer çalışanlarla birlikte havuç toplamaya tarlaya giden Z.Y. (18), bir süre sonra cep telefonunu evde unuttuğunu fark etti. Bunun üzerine genç kız, minibüs şoförüne evde unuttuğu cep telefonunu almak için geri dönmesini söyledi.

Şoförden olumsuz yanıt alan genç kız, ısrarla geri dönmek istediğini söyleyince sözlü tartışma yaşandı. Şoförün geri
dönemeyeceğini söylemesi üzerine sinirlerine hakim olamayan Z.Y., aracın kapısını açıp minibüsten atladı.

Yere düşerek yuvarlanmaya başlayan Z.K'yi gören minibüs şoförü aracı durdurdu. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan genç kız, olay yerine çağrılan ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan genç kızın vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluştuğu ve başına aldığı darbe sonucu hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

7 YAŞINDAKİ KIZI KAÇIRMAK İSTEDİLER

[PAGE]


Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Oluklu köyünde okul bahçesinde oyun oynayan 7 yaşlarındaki kız çocuğu motor römorkunda baygın bulundu.

Edinilen bilgilere göre; okulda ders esnasında kitabını evde unuttuğunu söyleyen H.K. öğretmenden izin alarak eve kitabını almaya gitti. Bir daha okula dönemeyen öğrencisini merak eden öğretmeni, öğrencisinin evine giderek annesinden H.K.'yi sordu. H.K.'nin eve gelmediğini söyleyen annesi tedirgin oldu.

Bunun üzerine kızını aramaya başlayan aileye komşu çocuğunun 2 kişinin beyaz bir otomobille kızı kaçırdığını söylemesi üzerine jandarma ve polise haber verildi. Yollar kapatılıp sıkı aramalar yapılmasına rağmen H.K. bulunamadı. Kızı kaçıranlar köyden çıkamayınca H.K.'yı traktör römorkunun içerisine baygın halde bıraktılar.

Etrafta oyun oynayan köylü çocuklar H.K.'yı römorkun içerisinde görerek öğretmenlerine haber verdiler. Bunun üzerine römorkun yanına giden öğretmen ve H.K.'nın annesi D.K. kızını kucaklayarak jandarmaya ait ambulansa götürdü. İlk tedavisi jandarma ambulansında yapılan H.K. daha sonra Kağızman Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. H.K.'nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Kendine gelen H.K. kendisini 2 kişinin kaçırdığını söyledi. Jandarma ve polis şimdi H.K.'yı kaçıran kişilerin peşine düştü. Öte yandan Oluklu köyü sakinleri 7 yaşındaki kız çocuğunu kaçırmak isteyen kişi veya kişilerin organ mafyası olabileceğini belirterek, suçluların bir an evvel yakalanmasını istediler.