BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,75
ALTIN 2.439,48
HABER /  POLİTİKA

Nefesimiz Erdoğanın ensesinde

Bahçeli Erdoğan'ı dilinden düşürmüyor. Karşılıklı atışmalar sürüyor. MHP başkanı "Bozkurtun nefesi Erdoğan'ın ensesinde olacak" dedi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erdoğan'ın MHP'ye saldırırken bozkurtları korkutacağını zannetiğini ancak yanıldığını söyledi. "Yanılıyorsun Sayın Başbakan, bozkurtların nefesi ensende olacak.'' dedi.

BÜYÜK KURULTAY 8 KASIM'DA

Bahçeli, partisinin Ankara 9. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmada, partisinin 9. Büyük Kurultayın 8 Kasım 2009 tarihinde yapılacağını hatırlattı.

Gündeme ilişkin konulara da değinen Bahçeli, Türkiye'de birçok olayın medya aracılığıyla tüm vatandaşlara ulaştığını, MHP mensuplarının da gelişen olayları yakından izlediğini söyledi.

ALLAHTAN Kİ MHP DİK DURUYOR

''Türkiye'nin nereden nereye gittiğinin görüldüğünü, bilindiğini, algılandığını, anlaşıldığını'' belirten Bahçeli, ''Allah'a şükür ki milli hassasiyetler konusunda tek dik duruşu sergileyen MHP, bir kez daha milletimizin gönlünde önemli bir yer işgal edebilecek bir seviyeye ulaşmaktadır'' dedi.

ERDOĞAN TEK ADAMLIĞA SOYUNDU

AK Parti hükümetinin 6 yıl 10 ay 19 gündür ülkeyi yönettiğini anımsatan Bahçeli, bu süre içerisinde 58, 59, ve 60. hükümetlerin kurulduğunu kaydetti. Bahçeli, ''Ancak bu süreç içinde bir karanlık bölge var. Bu bölge hala aydınlatılmamıştır. AKP'nin ampulü bu bölgenin aydınlatılmasına kafi gelmemektedir. Ancak, 9 ışıklar neresi karanlıksa orayı aydınlatacaktır'' diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''tek adamlığa soyunarak'' dün yaptığı kongresinde kendi siyasi hayatını anlattığını ileri süren Bahçeli, şu iddialarda bulundu:

KENDİNİ ACINDIRIYOR, AKP'LİLERİ AĞLATMAYA ÇALIŞIYOR

''İstanbul'da, bir şiiri okuması vesilesiyle almış olduğu cezayı, siyasetinin temeli, kendisinin mağduriyeti olarak kabul edip acındıra acındıra anlatıyor. İstanbul'dan cezaevine gidişini anlatıyor. Belki de duygulu bir sesle kendisinin dinleyenleri de aynen ağlattığı analar gibi AKP'lileri de ağlatmaya çalışıyor. Partinin kuruluş ve ilk genel başkan seçildiği süreyle, Siirt'te milletvekili seçilip 59. hükümeti kuran ve Başbakan olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu 116 günü, karanlıkta bırakıyor, acımasızca, ahlaksızca ve alçakça MHP'ye saldırıyor.

BOZKURTLARIN KORKACAĞINI ZANNEDİYOR

Zannediyor ki görkemli salonla yüksek paralarla düzenlemiş olduğu bir salonda teknolojinin imkanları ve yandaşlarının çığırtkanlığıyla MHP'ye saldırırken bozkurtların korkacağını sineceğini, inine çekileceğini zannediyor. Yanılıyorsun Sayın Başbakan, bozkurtların nefesi ensende olacak.''

BU AÇILIMI MİLLET DOĞRU OKUMALI

Türkiye'nin çok kritik bir dönemden geçtiğini ifade eden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye çok ağır sonuçları olacak bir etnik farklılaşma, ayrışma, çatışma ve bölünmeyle karşı karşıyla bırakılmıştır. Özellikle 1991 yılında, İstanbul il başkanı iken Kürt sorunu içerisinde bölünmeye doğru Türkiye'yi sürükleyebilecek bir araştırmayı yapar veya yaptıran sayın Başbakan 7 yıl sonra Türkiye'yi 1991 yılındaki anlayış doğrultusunda bir bölüştürmeye çaba göstermektedir. 7 yıl içerisinde hep bu günlerin hazırlığı yapmış ama medya gücü yandaşları ve parasal destekler, milleti aldatmaya ve kandırmaya çalışmıştır. Bu sebepten dolayı bugünkü AKP'nin açılımını artık milletimizin doğru okuması gerekir. Bu açılım ile Adalet ve Kalkınma Partisi, 'Aldatma ve Kandırma Partisi' haline dönüşmüştür. Bunu hissettikleri gün, kendi teşkilatına ve medya aracılığıyla da bütün siyasi kurumlara ve yandaş köşe yazarlarına verilen talimatlarla AKP yerine AK Parti denilmesini ve böylelikle aldatma ve kandırmanın üstünü örtme gayreti içerisine girmiştir.

AK DEĞİLSİNİZ

Sayın Başbakan siz AK değilsiniz. Sizin, Adalet ve kalkınmayla da alakanız kalmamıştır. Siz artık aldatan, kandıran, yalan saldırılarla rakiplerinizi yok etmeye çalışan haksız rekabet içerisinde yaşayan bir siyasetçisiniz.

AK olmanız için aklanmanız lazım, aklanmanız için Mecliste bulunan ve gelecekte gelecek olan dosyalarla, sizin, parti arkadaşlarınızın, akrabalarınızın ve yandaşlarınızın hepsi de yargı önünde hesap sorulabilmesi için dokunulmazlığının kaldırılması sözünü yerine getirmeniz lazımdır.''