BIST 10.164
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.401,79
HABER /  POLİTİKA

Açılım Mevlana ve Şems gibi olmalı

Olağanüstü kongrede konuşan Ahmet Türk AKP'yi eleştirdi. Açılımla ilgili görüşlerini dile getirirken de Mevlana ve Şems'i örnek verdi.

Abone ol


Zübeyir KINDIRA-Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER
ANKARA-

DTP'nin olağanüstü kongresine Kürt açılımı konusunda AKP'nin çalışmalarına yönelik eleştiriler damga vurdu. DTP eşbaşkanı Ahmet Türk, Mevlana ile Şems-i Tebrizi arasındaki ilişkinin halklar arasında kurulacak ilişkiye örnek olmasını istedi.

Türk'ün Mevlana açılımıyla ilgili sözleri şöyle:

"Anadolu ve Mezopotomya topraklarının kadim tarihlerinde çok büyük muhabbet birliktelik uzlaşı gelenekleri vardır. Bunlardan biri de Mevlana ve Şems-i Tebrizi’nin arkadaşlığı ve dostluğudur. Mevlana’yı tüm dünyada bir barış ve sevgi önderi yapan, onun Şems-i Tebrizi ile kurduğu felsefi, düşünsel, diyaloga dayalı ilişkisidir. Halklarımız arasında bu muhabbeti kurarak onları sevgiyle kucaklaştıracağımız bir politikayı ortaya koyduğumuz zaman sorunların tek tek nasıl çözüldüğüne hep beraber tanık olacağız. Birbirimi anlamaya çalıştığımız ve ortak doğrularda buluştuğumuz oranda tarihte de söylendiği gibi bu topraklarda bir cennet bahçesi oluşturmaya başlayacağız."

CHP'YE ELEŞTİRİ

DTP Eş Başkanı Türk'ün hedefinde Kürt açılımını ağır dille eleştiren CHP de vardı. Türk, "CHP, Türkiye'nin demokrasi ve özgürlükçü geleneği açısından en büyük talihsizliktir." dedi.

SALONDA CHP YUHALANDI

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, olağanüstü kongrede yaptığı konuşmada CHP'yi eliştirdi. Türkiye'nin demokratik gelişim sürecinde demokratik sol bir siyasetin olmayışının kendilerini üzen ve kaygılandıran durumların başında geldiğini kaydeden Türk, "Statükocu ve otoriter bir zihniyetin temsilciliğini yapan CHP, Türkiye'nin demokrasi ve özgürlükçü geleneği açısından en büyük talihsizliği oluşturmaktadır." diye konuştu. Bu esnada, salonda CHP yuhalandı.

AK PARTİ NİMET DEĞİLDİR

Türk, Kürt ve Türk halkını buluşturan, demokratik, özgürlükçü gerçek bir sol partinin olmayışının, AK Parti'yi demokratlar, liberaller ve aydınlar için adeta bir nimet haline getirdiğini ifade ederek, "Oysa AKP'nin sosyal bünyesi ve siyasi kimyası buna uygun değildir. Bu yanılgıdan halkımızı kurtarmak bizin en büyük sorumluluğumuzdur." dedi.