BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,45
ALTIN 2.489,51
HABER /  GÜNCEL

Neçirvan Barzani, Erdoğan ve Davutoğlu ile buluştu!

Geçtiğimiz hafta Mesut Barzani'nin gerçekleştirdiği ziyaretten sonra bugün ise Neçirvan Barzani Türkiye'de. Başbakan Barzani, Davutoğlu ve Erdoğan ile bir araya geldi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ve beraberindeki heyeti Yıldız Sarayı içindeki Mabeyn Köşkü’nde kabul etti. Barzani, Erdoğan'dan önce ise Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

IKYB heyeti Başbakan Davutoğlu ile Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi’nde bir araya geldikten sonra yine Beşiktaş’ta bulunan Mabeyn Köşkü’ne geçerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 14.00’da Kısıklı’daki konutundan çıkarak Yıldız Sarayı’na geçti. Barzani de Saat 14.10’da görüşme için Yıldız Sarayı’na geldi. Görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti.

Erdoğan'ın IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'yi kabulünde, ikili ilişkilerin yanı sıra başta terörle mücadele olmak üzere bölgesel meseleler hakkında görüş teatisinde bulunulduğu, enerji, ekonomi ve ticari alanlarda iş birliği konularının ele alındığı bildirildi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani’yi Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde kabul etti.

Başbakan Davutoğlu saat 12.05’te ofise gelirken Neçirvan Barzani ise saat 12.10 sıralarında geldi. Davutoğlu ve Barzani görüşmesine Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile IKBY Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi ile Planlama Bakanı Ali Sındi de katıldı. 

Yaklaşık bir saat süren görüşmede Türkiye ve Kürt bölgesi arasındaki ilişkilerin ve bölgeyi ilgilendiren konuların ele alındığı öğrenildi.

DAVUTOĞLU İLE BARZANİ NE KONUŞTU?

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ve heyetini kabulünde, Irak'ın kuzeyi başta olmak üzere bölgedeki güvenlik durumunun ele alındığı bildirildi. Davutoğlu görüşmede, Irak'ın egemenliği ve toprak bütünlüğünün korunması, bölgede terör tehdidiyle etkin şekilde, ortak bir mücadele hedefiyle, uluslararası ortak ve müttefik ülkelerle birlikte verdikleri desteğin kararlı şekilde devam edeceğini vurguladı.