BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,90
ALTIN 2.430,90
HABER /  MEDYA

Necati Şaşmaz'a Kurtlar Vadisi Darbe şoku

Kurtlar Vadisi 15 Temmuz darbe girişimini biliyor muydu? Yazar Ali Eyüboğlu köşesinde ilginç ayrıntılar aktardı.

Abone ol

Necati Şaşmaz’ın sahibi olduğu Pana Film’in çekeceği “Kurtlar Vadisi Darbe” filmi için Türk Patent Enstitüsü’ne yaptığı başvuru reddedildi.

Kurtlar Vadisi'nin yapım şirketi Pana Film, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından "Kurtlar Vadisi Darbe" isimli filmin çekileceğini duyurmasıyla birlikte sosyal medyada tartışma konusu oldu.

İKİ AY ÖNCE BAŞVURU YAPMIŞLAR

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, Pana Film’in ‘Kurtlar Vadisi Darbe’ için iki ay önce yaptığı patent başvurusuna dair sosyal medyada dolaşan belgeyi dün köşesinde paylaşmıştı.

PANA FİLM'İN PATENT BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

Konuyla ilgili Türk Patent Enstitüsü (TPE) Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’ın kendisini aradığını ifade eden Eyüboğlu, bugünkü yazısına şöyle devam etti:

"TPE Başkanı, şunları söyledi: “Ali Bey, yazınızı okudum. Bir konuda bilgilendirmek için bizzat kendim arayıp, konuşayım istedim. Pana Film’in ‘Kurtlar Vadisi Darbe’ için yaptığı patent başvurusunu dün itibarıyla reddettik. Köşenizde kullandığınız belge, şirketin 24 Mayıs 2016 tarihinde bize online başvurusuna dair görüntü. 15 Temmuz’da yaşadığımız darbe girişiminden sonra ‘15 Temmuz’ ve benzeri başvurular da yapıldı. Biliyorsunuz Türkiye’de OHAL var. O nedenle şirket kuruluşları dışında hiçbir başvuruyu değerlendirmeye almıyoruz. Online ortamda yapılan patent başvurularının kurumumuz tarafından değerlendirilme ve itiraz için askı süreçleri var. ‘Kurtlar Vadisi Darbe’nin başvurusunu askıya dahi çıkmadan reddettik.”

ŞAŞMAZ'A KRİTİK SORU

Asan’a verdiği bilgi için teşekkür ediyor, Necati Şaşmaz’a yanıtı merak edilen şu soruyu bir kez daha hatırlatmak istiyorum:

Pana Film’in iki ay önce patent başvurusunda bulunduğu “Kurtlar Vadisi Darbe” ile üç gün önce, “Gelen yoğun talep üzerine çekmeye karar verdik” diye açıkladığınız filmin senaryosu aynı mı, değil mi?"