BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.399,54
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'cü hakim ve savcılara dev 'sınav yolsuzluğu' operasyonu...

ANKARA merkezli 34 ilde hakim ve savcılara yönelik sınav yolsuzluğu operasyonu başlatıldı. Çok sayıda hami ve savcı hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü  "sınav yolsuzluğu" soruşturması kapsamında 34 ilde görevli hakim ve savcılara yönelik operasyon başladı. 86 hakim-savcı hakkında gözaltı kararı var.

Edinilen bilgiye göre, 2012'de yapılan hakim ve savcı sınavlarında usulsüzlük iddiaları üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı ekipleri, sabah saatlerinde 34 ilde eş zamanlı operasyon için düğmeye bastı.

28 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ankara merkezli operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 86 şüpheliden 28'i yakalandı. Firari şüphelilerin yakalanması için operasyonların devam ettiği, gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre Emniyet Genel Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nca yaklaşık 1 yıldır sürdürülen soruşturma operasyona dönüştürüldü.

19'U DAHA ÖNCE TUTUKLANMIŞTI

Gözaltı kararı verilen 86 isimden 19'unun da halen darbe soruşturması çerçevesinde tutuklu olduğu öğrenildi.