BIST 9.461
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.494,67
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Ne zaman emekli olurum 4a SGK emeklilik maaşı hesaplama

Emekli maaşı hesaplama 4a SGK çalışanları nasıl yapıyor? 4A çalışanları ne zaman emekli olacağını emeki maaşı hesaplamayı merak ediliyor. E devlet üzerinden emekli maaşı hesaplama yapılabilir mi? 4a emekli maaşı hesaplama internethaber'de.

Abone ol

Milyonlarca çalışan emekli maaşı hesaplama ne zaman emekli olurum sorusunu merak ediyor. Çalışma hayatında 3 farklı şekilde sigorta yöntemi var. Bunlardan biri de 4a çalışanı olan SGK'lılar. 4a emekli maaşı haberimizde.

Emeklilik aylığı hesaplama işlemi sigorta kategorilerindeki farklılıklar sebebiyle her sigorta kategorisi için farklı yollarla hesaplanır. Emeklilik aylığı hesaplama işlemini 4A kategorisi çalışanları yani eski adıyla SSK’lılar Sosyal Güvenlik Kurumunun kendi sitesi üzerinden yapabilmektedirler. 4B kategorisi çalışanları yani eski adıyla BAĞ-KUR sigortalıları ise emeklilik aylığı hesaplama işlemini E-Devlet üzerinden yapabilmektedir. 4C çalışanları yani Emekli Sandığı sigortalıları ise emeklilik aylığı hesaplama işlemini 4A’lılar gibi SGK’nın kendi sitesinden yapabileceler.

4A ÇALIŞANLARI NASIL EMEKLİ MAAŞI HESAPLAYACAK?

SGK sitesine giren 4A çalışanları emekli aylığını hesaplayabilir. Siteye giren çalışanlar ardından açılan sayfada T.C. kimlik numaranızı, SSK sicil numaranızı, Baba adınızı, Nüfusa kayıtlı olduğunuz ili ve son olarak doğum tarihinizi giriniz. Daha sonra Sorgula butonuna basarak emeklilik aylığı hesaplama işlemini tamamlayınız.

EMEKLİ OLMA YAŞI NASIL HESAPLANIR?

4a çalışanları prim gününe bakarak emekli olma gününü hesaplayabilir. Prim günü dolduran vatandaşlar emekli olmak için Türkiye'de 65 yaşı beklemek zorunda.