BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ne olur Allahım, bir mucize olsun!

Yakınları yerin altında, onlar yerin üstünde ölümle karşı karşıya... Acıların en büyüğünü yaşıyorlar...

Abone ol

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki grizu patlamasının üzerinden iki gün geçti.

Göçükte ulaşılmaya çalışılan işçilerin yakınlarının endişeli bekleyişleri sürüyor. Umutların öfkeye, endişenin acıya dönüşmemesi ise gelecek mucizevi bir habere bağlı artık.

Yerin altından ya cenazelere ulaşılacak ya da hayat o işçiler için kaldığı yerden bir daha devam edecek. Uzmanlar umutların tükenmeye başladığını bildiriyor.

75. Yıl Cumhuriyet Kuyusu önünde toplanan çok sayıda madenci yakını, kurtarma çalışmalarını yürüten ekiplerden gelecek umutlu bir haberi bekliyor.

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRİYOR

Bazı madencilerin yakınları, kuyu alanında oluşturulan Zonguldak Valiliği Kriz Masası yetkililerinden kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi alıyor. Sinir krizi geçiren bekleyiştekilere, bölgede bulunan ambulanslarda müdahale ediliyor.

Kızılay tarafından civarda kurulan çadırlarda, vatandaşlara yiyecek ve içecek dağıtımı da yapılıyor.

Ulaşılmaya çalışılan işçiler arasında eşi Sadık Kocakaya bulunan Dilek Kocakaya, ağlayarak Kriz Merkezi yetkililerinden bilgi almak istedi. Kocakaya, Kriz Merkezi başkanı olan vali yardımcısının henüz gelmediğinin belirtilmesi üzerine merkez için oluşturulan çadırda bekleyeceğini söyledi.

200 METRE VAR

AHT muhabiri Barış Doğan'ın bildirdiğine göre, en son saat 08.30’da ikinci göçüğe ulaşıldı. Şimdi ikinci göçüğün önündeki büyük kaya parçası parçalanmaya çalışılıyor. Sonra kömür yığını temizleyecek. Yaklaşık 200 metrelik bir alan bu ve 30 işçi bu bölümün sonunda mahsur durumda. En son aldığımız bilgiye göre bu bölümün 8-9 metresi aşıldı.

FERYATLAR CAN YAKIYOR

MAHSUR kalan işçilerin yakınları ocak ağzında sabaha kadar bekledi. Umut içerisindeki madenci yakınları birbirlerini teselli etmeye çalıştı. Sabah saatlerinde işçilere ulaşılamaması üzerine umutlar giderek azalırken, işçilerin yakınlarının da feryatları yükseldi. Baygınlık geçiren bazı işçi yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

MÜHENDİS OĞLUNU BEKLİYOR

Ocakta mahsur kalan maden mühendisi Koray Kebapçı’nın (28) babası Turan Kebapçı (56), Konya Selçuk Üniversitesi mezunu olan oğlunun 4.5 yıl önce Yapıtek Şirketi’nde işe başladığını belirterek, “Umudumuzu kaybetmedik. Sabaha kadar gelecek müjdeli bir haberi bekledik. İnşallah oğlum ocaktan sağ salim çıkacak” dedi.

HEM KOCASINI HEM KARDEŞİNİ BEKLİYOR

Ocak önünde bekleyen Gülşen Karabektaşoğlu (24), eşi Ahmet Karabektaşoğlu (26) ile kardeşi Erdem Alkin’in (23) ocakta mahsur kalanlar arasında olduğunu söyledi. Kucağındaki 6 yaşındaki kızı Ebrar ile ocak önünde beklerken gözyaşlarına boğulan Gülşen Karabektaşoğlu, “Eşim 4 yıldır firmada çalışıyor. Asıl mesleği aşçılık. Ancak imkan olmadığı için mesleğini yapamadı. Madenci oldu. En son yaklaşık 1 yıl önce gaz zehirlenmesi nedeniyle yaralandı. Çok defa işi bırakmasını söyledik. Yapacak bir işimiz olmadığı için çalışmaya devam etti” dedi