BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Naylon ayakkabıyla zirveye çıktı

3 yıldır naylon ayakkabılarıyla şampiyon olan şampiyon kız yine zirveye koştu!

Abone ol

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, 3 yıldır naylon ayakkabılarıyla katıldığı kros yarışlarında birincilik elde ederek, adını ''Naylon Ayakkabılı Kız'' olarak duyuran Sema Güney, yatılı öğrenim gördüğü lise adına katıldığı son yarışta da birinci oldu.

İlçedeki kros yarışlarına daha önce Balıköy İlköğretim Okulu adına katılan ve önemli başarılar elde eden Sema Güney, bu yıl yatılı olarak başladığı Balıköy Lisesinin de gururu oldu. Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Moymul çayırında düzenlenen, ilçe merkezi, ilçeye bağlı belde ve köylerle, komşu ilçe Domaniç'teki okulların katıldığı kros yarışlarında, naylon ayakkabılarıyla koşan Sema Güney, ''Genç Kızlar'' kategorisinde, rakiplerine 500 metre fark atarak birincilik elde etti.

Balıköy beldesinin merkeze uzak dağ köylerinden biri olan Çobanköy'de 5 çocuklu bir ailenin kızı olan, daha önce de ''yıldız kızlar'' kategorisinde birincilikleri bulunan Sema Güney, ''Ben bu ayakkabılarımla rahat koşuyorum. Onları seviyorum'' dedi. Okul Müdürü Sami Yılmaz da Sema Güney'in, kısıtlı maddi imkanlara rağmen, derslerindeki ve spordaki başarılarıyla, hem ailesinin hem de kendilerinin gururu olduğunu bildirdi. Güney'in daha önce taşımalı eğitim gördüğü Balıköy İlköğretim Okulunda da başarılara imza attığını anlatan Yılmaz, ''Sema, naylon ayakkabılarını seviyor ve onlarla koşmaya alıştığını, hatta daha başarılı olduğunu söylüyor. Ancak şunu söylemeliyim ki Sema'nın kendi gayretinin, başarısında çok rolü var'' diye konuştu.