BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

NATOya acil eylem çağrısı!

MHP Genel Başkan Adayı Ahmet R. Yılmaz Doğu Türkistan ile ilgili olarak hükümete yüklendi.'NATO göreve çağırılsın' dedi.

Abone ol

MHP Genel Başkan Adayı Ahmet R. Yılmaz  Doğu Türkistan ile ilgili tepki noktasında Hükümet ve Meclis son derece silik ve zayıf hareket etmekle suçladı. "Derhal Türkiye Büyük Millet Meclisi olağanüstü bir şekilde toplanarak konuyla ilgili Genel görüşme açılmalı ve şiddetle Doğu Türkistan’daki bu vahşet kınanmalıdır." dedi.

Yılmaz yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

"Meclis, bir yandan kendi içerisinde olaylara acil müdahale edecek bir grubu kurarak harekete geçirmeli öte yandan da Başbakan ve Cumhurbaşkanı Uluslararası hukuku işletmek üzere Amerika, Avrupa Birliği ve Birleşmiş milletler nezdinde süratle girişimlerde bulunmalıdır.

NATO ACİL EYLEM İÇİN GÖREVE ÇAĞRILSIN…

Türkiye NATO’ da en etkin 2. Güç olarak harekete geçmek zorundadır. NATO dünya ve insanlık barışı adına en önemli sınavını verebileceği bir süreçle karşı karşıyadır. NATO sadece bazı ülkelerin menfaatleri söz konusu olduğunda değil, ortağı ve kurucusu olan diğer unsurlara karşı bir taarruz söz konusu olduğunda da göreve hazır olduğunu tüm dünyaya göstermek zorundadır. Doğu Türkistan’daki bu tecavüz Türklere karşı yapılmaktadır.

NATO KENDİSİNİ OLUŞTURAN ÜLKELERLE BERABER BİR HAYSİYET SINAVININ ARİFESİNDEDİR

NATO‘yu tartışılır olmaktan çıkartacak ve geleceğini de sağlamlaştıracak bir vaka vardır ortada. Çin devletinin bu mütecaviz tutumu kabul dilemezdir. Bölgeye acilen müdahale edilme zorunluluğu vardır. Türkleri bu zor gününde yalnız bırakacak bir NATO Türkiye açısından tartışılmaya açılmalıdır. Kore, Afganistan ve daha birçok ülkede görevden kaçmayan Türk evleti, NATO’nun etkin gücü olarak Doğu Türkistan’da ortaklarının da örevden kaçamayacağını, müttefik ülkelere anlatmak ve samimiyetlerini bu zor günde test etmek zorundadır. Bu sınavı geçemeyenler, ileride aynı ÇİN ile hem de bu coğrafyada kaçınılmaz sıkıntılar yaşayacakları ihtimalini de unutmamalıdırlar. Bu nedenle, bugün görevden kaçmaları durumunda, ileride bu milletten herhangi bir yardım göremeyeceklerini de hesaba katarak
hareket etmek zorunlulukları vardır…