BIST 9.126
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.325,28
HABER /  SPOR

Ardadan Aziz Yıldırıma mesaj

Galatasaray'ın yeni kaptanı ve 10 numarası Arda Turan nasıl bir kaptan olacağını anlattı. Aziz Yıldırım'a da mesaj yolladı.

Abone ol

Galatasaray'ın yeni kaptanı ve 10 numarası Arda Turan, kendisine efsane olmak için yol açıldığını söyledi. Futbol şube sorumlusu Haldun Üstünel’in “10 numara Lincoln’ün forması değil, Metin Oktay’ın formasıdır. Bu formayı içimiz rahat şekilde Arda Turan’a emanet ettik” sözleriyle başlayan Bochum’daki basın toplantısında konuşan 22 yaşındaki yıldızın düşünceleri şöyle:

BANA METİN OKTAY'IN FORMASI LAYIK GÖRÜLDÜ

“Yönetimimiz bana Metin Oktay’ın formasını layık gördü. Sonuçta ben de 22 yaşındayım. Bu forma ve kaptanlık benim için büyük onur. Bu formayı nasıl hak ettiysem, bunu hak ettiğimi gösteren şekilde çalışacağım artık.



EFSANE OLMANIN YOLU AÇILDI

Ben 10 numarayı daha önce istemiyordum. Herkesin bir sitili var.. 10 numara farklı mevkilerin oyuncuları için. Ama Metin Oktay’ın forması olunca işler değişiyor.. Sayın yönetim kurulumuz ve camiamız bana efsane olmanın yolunu verdi. Ben de bunu başarmak istiyorum.

YİNE GÜLECEĞİM

Ayhan Akman’a, Emre Aşık’a ve ağabeylerime büyük saygım var. Kaptanlığı yaparken en büyük desteği de onlardan alacağım. Sadece şunu söyledim takıma, ‘Ben 10 yaşındayken bir kasanın üzerinde Kewell’ın G.Saray’la oynadığı UEFA yarı final maçını izledim. Bu adamlara benim kaptanlık yapmam mümkün değil.’ Sadece saygı ve hiyerarşik düzen istedim. Bunun dışında aynı gülen Arda olacak. Kimilerinin kardeşi, kimilerinin arkadaşı, kimilerinin abisi olacak, her türlü sorunda yönetimle bir bağ olmaya çalışacağım. Zaten burada Ayhan ve Emre Aşık’ın sözü üzerine söz söylenmeyecektir. Mesela Servet Çetin, saha içinde bir gence bağırdığında bu kişinin ona karşılık vermemesini söyledim.

Ayhan Akman’a da çok teşekkür ederim. Çünkü 33 yaşındaki bir adam, inanılmaz bir olgunluk ve ağabeylikle kaptanlığı 22 yaşındaki bir insana teslim etti. O kadar güzel destek verdi ki, kendi oğluna verseler bu kadar mutlu olurdu. Beni nasıl böyle Arda yaptılarsa, umarım kaptanlık konusunda da böyle taşıyacaklardı..

YILDIRIM'A MESAJ: ALLAH BANA BAŞKA FORMA GİYDİRMESİN

Allah bana Türkiye’de G.Saray’dan başka forma giydirmesin. Aziz Yıldırım’a saygım sonsuz.. Türkiye’de sportif olarak da tesis olarak da büyük işler yaptı. Fakat kendisi de iyi bilir ki herkes kendi yerinde güzel. Yıldırım F.Bahçe’ye, ben de G.Saray’a yakışırım. Yine de başkanımızın teklifi beni çok onurlandırdı. Beni herkes G.Saraylı Arda olarak tanıdı ve bunun böyle sürmesini istiyorum.

10 NUMARAYI DAHA ÖNCE KİM GİYDİ?

[PAGE]



SAÇLARI KESMEK ADETTİR

Bizde yeni gelen arkadaşların saçlarını kesmek adettendir. Emre Çolak, Yaser gibi arkadaşların hepsini koltuğa oturtup saçlarını kestik. Zamanında aynısı bana da yapılmıştı.. Lincoln’ün durumundan haberim yok.. Biz kendisinden çok şey bekledik ama bazen istedikleriniz olmuyor.”

10 NUMARAYI DAHA ÖNCE KİMLER GİYDİ?


G.SARAY’DA efsane 10 numarayı ünlü isimler giydi. 1950 ve 1960’lı yıllarda (15 sezon) Metin Oktay’la kutsallaşan bu formayı sonraki dönemlerde sayısız isim taşıdı. 1980’lerde Tanju Çolak’ın taşıdığı numarayı 1990’larda Suat Kaya giydi. Hagi ile 1996-2001’de zirve yapan bu forma, 2002’den sonra ise giyenin başına adeta uğursuzluk getirdi!

UĞURSUZLUK DA GETİRDİ

2002-03’ten sonraki süreçte 10 numarayı giyen G.Saraylı 5 önemli oyuncunun ise şansı bir türlü yaver gitmedi. İşte 10 numaranın son 7 yıldaki serüveni:

FELIPE: Fatih Terim, 2002’de 10 numarayı ona verdi. Yarım sezon kalıp devre arasında Brezilya’ya kaçtı. REVIVO: 2002-2003 sezonu 2. yarısında giydi. Yarım sezon kalabildi. H.ŞÜKÜR: 2003-04’te 10 numara onundu. 1 yıl giydi, geçen sezon gönülsüz emekli edildi. NECATİ: 2005-06’da sırtına geçirdiği 10 numarayla 2 sezon geçirdi, şu an takımdan gönderildi. LINCOLN: 2007’den beri bu formayı giyiyordu. Yönetim onu istemiyor ve 2 yıllık G.Saray serüveni tatsız bir şekilde bitmek üzere.